SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı bilimle şenlendi

Bu haber 01 Ekim 2021 - 1:12 'de eklendi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğine ev sahipliği yapan Torbalı’da muhteşem bir organizasyon gerçekleşti.

3 GÜN sürecek olan Bilim Şenliği açılışını Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, çok sayıda bürokrat ve eğitim yöneticileri yaptı.

ORGANİZASYONUN açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür öğrenci ve eğitimcilere seslenirken milli ve yerli projelerimiz olan TÜBİTAK projelerinin önemine değindi. Yentür, eğitim sistemimizin deneyerek ve yaşayarak öğrenme modeli üzerinde şekillendiğine işaret ettiği konuşmasında okumayı, araştırmayı ve keşfetmeyi amaç edinen bir kültür ve gelenekten geldiğimizi vurguladı.

İL Milli Eğitim Müdürü Yentür’ün konuşmasının ardından kürsüye geçen Torbalı İlçe Kaymakamı Ercan Öter, projede emeği geçen tüm kişi ve kurumları tebrik ederken, Torbalı ilçesinde bilim ve teknoloji alanında grafiğin daha da yükseleceği müjdesini verdi. Öter, çocuklarımızın ve gençlerimizin yarınlara umutla ve başarıyla koşmaları için devletimizin her kademesinde gece gündüz demeden büyük emek ve gayretler sarf edildiğini belirtti.

RENKLİ BİLİMSEL ETKİNLİKLER YAPILIYOR

ŞENLİK Bursa Belediyesi Bilim ekibini deney şovlarıyla başladı. Toplam 14 proje ortağının işbirliği ile organize edilen ve Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Sema Borçin Gökçe’nin yürütücüsü olduğu Bilim ve Teknoloji Torbalı’da Buluşuyor isimli proje TÜBİTAK bilim projeleri içinde en kapsamlı ve prestiji projelerden biri.

PROJE kapsamında konferanslar, söyleşiler, deney istasyonları, robotik kodlama atölyeleri, STEM atölyeleri, fen bilimleri, matematik, sosyal bilimler, tarımsal faaliyetler, elektrik deneyleri, eğitici oyunlar, bilimsel yarışmalar, inovasyon atölyeleri, nano teknoloji, sanat atölyeleri, zeka oyunları, planetaryum, bilimsel şovlar, geziler ve daha pek çok etkinliğe yer veriliyor.

YAKLAŞIK 10 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen Bilim Şenliğine katılımlar küresel salgın tedbirleri kapsamında randevu sistemi ile gerçekleştiriliyor. Torbalı ilçesinde ilk kez düzenlenen TÜBİTAK 4007 projesi Torbalı Eğitim camiası adına tarihi bir başarı olarak değerlendirildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.