SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı başarıyor

Bu haber 24 Eylül 2021 - 1:34 'de eklendi.

Okullarda korkulan olmadı. Yüz yüze eğitimde başarılı ilerleme sağlandı.

İLK iki hafta bir kaç pozitif vaka görülmesinin ardından okul idareleri tarafından vaka algoritmasının etkili bir şekilde uygulanması sayesinde aktif vaka seyri düşüş gösterdi.

EĞİTİM FAALİYETLERİ HIZ KAZANDI

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul sağlığı ve iş güvenliği biriminden edinilen bilgiye göre okullarda vaka algoritması uygulamasının başarılı bir şekilde yönetilmesi virüs salgınının kontrol altına alınmasını sağladı. Bu durum okullarda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin hız kazanmasını sağladı. Öğretmenler öğrencileriyle birlikte tedbirler kapsamında derslerini işliyor ve renkli etkinlikler yapıyorlar. Alınan olumlu haberler salgına rağmen yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olduğunu gösteriyor.

SAKIN REHAVETE KAPILMAYALIM!

OKUL ziyaretlerine ara vermeden devam eden Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun okullarda tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulanmasının olumlu netice verdiğini ancak oluşabilecek bir rehavet ortamının yeniden olumsuz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Tosun, “Torbalı okulları başarıyor. inanıyorum ki başta eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere velilerimizin de destekleri ile Torbalımız bu mücadelede zafer kazanacaktır. Sakın rehavete kapılmayalım. Tedbirlerde en küçük bir esneme olumsuz sonuçlara neden olabilir. Başta aşı olmak üzere maske, mesafe ve temizlik gibi tedbirler elimizdeki en etkili silahlardır. Bu silahları kullanarak gözle görünmeyen düşmana karşı mücadelemizi sürdüreceğiz ve eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KALABALIK NÜFUSLU OKULLAR MERCEK ALTINDA

İLÇE Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun özellikle küresel salgın döneminde vatandaşların nüfusu seyrek mahallelere yönelmelerinin akılcı bir yaklaşım olacağının altını çizerek vatandaşlara çağrı yaptı, “ilçemizde nüfus yoğunluğuna bağlı olarak öğrenci sayısı fazla olan bir kaç okulumuz var. 90 okuldan sadece 5 okulda dersliklerde öğrenci yoğunluğu fazla. Ben öğrenci sayısı fazla olmasına rağmen çalışmalarını titizlikle sürdüren ve virüse geçit vermeyen okul yöneticilerimizi kutluyor, teşekkür ediyorum. Temennimiz velilerimizin seyrek nüfuslu mahallelerdeki okullara teveccüh göstermeleridir. İlçemizde son yıllarda yapılan okullarla birlikte derslik sayılarımız arttı. Tüm okullarımız ve öğretmenlerimiz iyidir. Belirli okulları başarılı göstererek bu okullara yönelmek, bu bölgelere ikamet alarak kayıt yaptırmak son derece yanlış. Bu yaklaşım okullarımızda öğrenci sayılarının dengeli dağılımını da olumsuz etkiliyor. Hem öğrenci yoğunluğunun artmasına hem de eğitim kalitesinin düşmesine neden oluyor. Özellikle salgın döneminde öğrenci sayısı az olan okullara yönelmek çok mantıklı” dedi.

KALABALIK nüfusu olan okulları mercek altına aldıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tosun, “öğrenci yoğunluğu fazla olan okullarda denetim düzeyini yükseltme kararı aldık. Hiç bir okulumuzda güvenlik ve sağlık riski yaşamaya tahammülümüz yok. bu okullarımızı gerekirse her gün şube müdürlerimiz ve iş güvenliği ekiplerimizle birlikte denetleyip takip edeceğiz. Risk düzeyi normal olan okullarımızda rutin eğitim faaliyetlerimiz akışına devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.