SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Barosu’ndan, Yargıtay açıklaması

Bu haber 10 Kasım 2023 - 7:54 'de eklendi.

İzmir Barosu Torbalı Temsilciliği bugün Torbalı Adliyesi önünde bir araya gelerek Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi tarafından TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verilen karara uymaması ve Anayasa Mahkemesi’ne yönelik yaptığı suç duyurusu nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi

İZMİR Barosu Torbalı Barosu Temsilciliği üyesi avukatlar, bugün Torbalı Adliyesi önünde bir araya gelerek Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara Yargıtay tarafından uyulmaması ve bunun yanında Yargıtay tarafından Anayasa Mahkemesi’ne yönelik yapılan suç duyurusunu protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İzmir Barosu Torbalı Temsilcisi Semiha Memiş Saraç tarafından yapılan ve özetle “Bizler hukukçuyuz! Bizler avukatız! Bizler, bu ülkede yıllardır, hukuk devletinin gereklerinin yaşama geçirilmesi için, hukukun üstünlüğü için, bağımsız ve tarafsız bir yargı için, bıkmadan, usanmadan mücadele eden İzmir Barosu avukatlarıyız!” denilen açıklamaya CHP Torbalı İlçe Başkanı Avukat Hakkı Polat’ta destek verdi.

“ANAYASAL SUÇ İŞLENMİŞTİR”

İZMİR Barosu Torbalı Temsilciliği tarafından yapılan açıklamanın tamamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Anayasa’nın 153. maddesi uyarınca, “Anayasa Mahkemesinin kararları kesindir.” ve  “Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar.”

Bu açık hükme rağmen, bu karara uymak ve bu karar doğrultusunda karar vermekle görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesine göndermiş ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi, dün itibariyle, bugün burada, bir araya gelmemizin gerekçesi olan hukuka aykırı kararları vermiştir. Anayasa ve Anayasa’nın emredici hükümleri ve bağlayıcı nitelik taşıyan normatif düzenlemeler ve kesin nitelikteki kararlar; istenildiğinde uygulanacak, istenilmediğinde göz ardı edilecek keyfi metinler değildir.

Dün verilen kararlarla;

Hukuki güvenlik ve belirlilik ilkesi ihlal edilmiştir.

Yaşanan süreç, tam anlamıyla bir yargı darbesidir!

Anayasal suç işlenmiştir!

İzmir Barosu ve İzmir Barosu üyesi avukatlar olarak;

Yasama organını işlevsiz hale getiren, ülkeyi bir saray rejimi ile yönetmeyi amaçlayan siyasi iktidarın, yargı üzerindeki tahakkümüne geçit vermeyeceğiz.

Hâkimler ve Savcılar Kurulunun, Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayan ve açık yasa hükümlerine aykırı hareket ederek suç işleyen Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri başta olmak üzere ilgili yargı mensupları hakkında derhal soruşturma başlatmasını ve ivedilikle bu kişilerin görevden uzaklaştırılmasını bekliyoruz. İzmir Barosu olarak biz de Anayasal suç işleyen yargı mensupları hakkında tüm şikâyetleri yapacağımızı buradan duyuruyoruz.

Bağımsız ve tarafsız bir yargı için,

Hukukun üstünlüğü için,

Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti için,

Mücadele etmekten ve direnmekten asla vazgeçmeyeceğiz.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.