SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı Anadolu Lisesi öğrencileri simülasyon TYT’de ter döktü

Bu haber 08 Ocak 2024 - 23:00 'de eklendi.

Torbalı Anadolu Lisesi’nde bir ilk olan TYT simülasyonu yapıldı. Üniversite adayları için Temel Yeterlilik Testi (TYT) heyecanını erken yaşadı. ÖSYM kurallarına uygun olarak okul ortamında yapılan, üst aramadan, salon düzenine gerçeğini aratmayan simülasyon sınavda adaylar en iyi sonuç için ter döktü.

OKUL yönetimi tarafından, iyi bir gelecek hedefleyen üniversite adaylarını psikolojik olarak sınava hazırlamak, öğrencilerin zaman ve stres yönetimini öğrenmeleri ile kaygılarını yenmelerini sağlamak amacıyla yapılan TYT simülasyon sınavına okuldaki lise son sınıf öğrencinin tamamı katıldı.

YAPILAN sınavda öğrenciler, TYT sınavlarında olduğu gibi yaklaşık yarım saat önceden üst araması yapılarak, kimlik ve sınav giriş belgeleri tek tek kontrol edilerek içeri alındı. Adayların cep telefonu ve elektronik cihazlarla binaya girişine izin verilmedi.

SAAT 10:15’te zilin çalmasıyla zamana karşı yarış başladı. TYT’de adaylara ÖSYM’nin soru kitapçığına uygun olarak, 40 Temel Matematik, 40 Temel Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji din, 5 felsefe, 5 tarih ve 5 coğrafya olmak üzere toplam 120 soru yöneltildi ve 165 dakika süre verildi. Simülasyon sınavına katılan öğrenciler de 155 dakikada toplam 90 soru yanıtladı. Öğrenciler sınıflarda ter dökerken aileler de bahçede bekledi.

OKULUN sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Okulumuzda Torbalı’da ilk olan TYT simülasyonu bugün gerçekleşmiştir. Bire bir ÖSYM formatında gerçekleşen uygulamada emeği geçen herkese teşekkürü borç biliriz. Sorunsuz bir uygulama yapmanın huzuru içindeyiz. İkinci dönem TYT ve AYT simülasyonuyla tekrar sizlerle olacağız. TAL farkıyla bizlerle olmanız umuduyla” ifadelerine yer verildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.