SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı alev alev

Bu haber 09 Haziran 2016 - 13:47 'de eklendi.

Muratbey Mahallesi’nde biçilmiş buğday tarlasında yangın çıktı. Rüzgar nedeniyle bir anda 80 dönümlük alana yayılan yangında on binlerce liralık saman kül oldu. Evlerin arasında çıkan yangın mahallede paniğe yol açtı.

MURATBEY Mahallesi’nde dün büyük bir yangın çıktı. Yerleşim yerlerinin yanı başında bulunan biçilmiş buğday tarlasında çıkan yangın on binlerce liralık samanı kül etti. Henüz nedeni belli olmayan ancak atılan izmarit nedeniyle çıktığı iddia edilen yangın,rüzgarın etkisiyle büyüyünce kontrol oldukça zorlaştı. Torbalı İtfaiye Amirliği’nin başarılı müdahalelerine rağmen büyüyen yangın için belediye de iş makinelerini seferber etti. Yangının çıktığı alanda trafoların da olması nedeniyle yürekler ağza geldi. Gediz Elektrik’in de o sırada işlem yaptığı yangın bölgesine tam beş kurum intikal etti. Emniyet, itfaiye, 112, elektrik ve belediye ekiplerinin akın ettiği yangında 80 dönümlük alan küle döndü. Mülk sahibinin kalıp haldeki samanları küle dönerken, tarlada bulunan ürünün köklerinde büyük zararlar oluştu.

KUNDAKLAMA MI?

Çıkan yangın nedeniyle Muratbey Mahallesi komple duman altında kaldı. Büyük paniğe neden olan yangın 1 saatte ancak söndürülebildi. Rüzgarın şiddeti nedeniyle geniş alana yayılan yangının diğer tarlalara zarar vermemesi için iş makineleri tarlaları sürdü. Yangın nedeniyle bir vatandaş da baygınlık geçirdi. Bir saatte kontrol altına alınabilen yangın alanında uzun süre soğutma çalışmaları gerçekleşti. Kundaklama ihtimaline karşı da araştırmaların sürdüğü öğrenilirken, yangının bir izmaritten de kaynaklanabileceği ifade edildi. Ekipler alevlerin çevrede bulunan evlere sıçramaması için büyük uğraş verdi. Yerinde yapılan müdahaleler sayesinde alevlerin  çevreye yayılması önlendi. Yangın söndürülünce mahalleli rahat bir nefes aldı.

Kaynak: Büyük Torbalı Gazetesi

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.