Torbalı Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun düzenlediği Matematik, Fen ve Sosyal Bilimler Olimpiyatları büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
FİZİK, Kimya, Biyoloji, Matematik, Tarih ve Coğrafya stantlarında öğrenciler tarafından hazırlanan uygulamalı deneyler ve araştırma sunumları, ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü.

ETKİNLİKLER kapsamında okulun spor salonunda POMEM parkuru kuruldu. İlçemizden gelen misafir öğrenciler bu parkurda zamana karşı yarışarak hem eğlendi hem de sportif becerilerini sergiledi.

OLİMPİYATLARIN ve bilim şenliğinin açılışını Torbalı Kaymakamı Adem Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve İlçe Müftüsü Mehmet Muslu gerçekleştirdi. Protokol üyeleri stantları gezerek öğrencilerin çalışmalarını ilgiyle inceledi.

AYNI gün içerisinde ilçemiz genelinde liseler arası bilgi yarışması da düzenlendi. Yarışmada Torbalı Anadolu Lisesi birinci olurken, Sema Karhan Anadolu Lisesi ikinci, Torbalı Anadolu İmam-Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ise üçüncü oldu.

YAPILAN açıklamada, “Bilim şenliğimiz vesilesiyle Torbalı’nın çeşitli okullarından gelen çok sayıda öğrenciyi ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Öğrencilerimizin bilimsel ve sosyal alanlardaki gelişimlerine katkı sağlayan bu tür organizasyonlara önümüzdeki yıllarda da devam etmeyi planlıyoruz” ifadelerine yer verildi. @izmirdinogretim @meb_dinogretimi @Torbalı

















