SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Toprak suya doydu

Bu haber 04 Şubat 2022 - 0:51 'de eklendi.

Bu kış boyunca aralıklarla etkili olan yağmur, Torbalı’da toprağı suya doyurdu. Barajlar, göletler, dereler dolup taşarken, yer altı suyu seviyesi de yükseldi. Uzmanlar, yağan yağmurlarla en az 5yıllık bir rezerv oluştuğunu söyledi.

TORBALI, son yılların en yağmurlu günlerini geçiriyor. Kış ayının üçte ikilik kısmı neredeyse tamamlanmasına rağmen, yağışlı hava aralıklarla da olsa etkisini sürdürüyor. Bir dönem kuraklıkla boğuşan ve yapılan vahşi sulama ile yer altı suları neredeyse bitme noktasına gelen Torbalı, yağmur ile rahat bir nefes aldı.

SONBAHAR ve Kış mevsimlerinde etkili olan yağmur, yer altı su rezervi iyice arttı. Uzmanlar “Yağmurların çok yağması, yer altı sularının seviyesini de yükseltti. Yaptığımız incelemelere göre ilçemizde 5 yıllık yer altı suyu rezervi oluştu” dedi.

GENİŞ tarım arazilerine sahip olan ve son dönemde nüfusu hızla artan Torbalı’da, büyüyen sanayi ile birlikte yer altı su rezervleri de hızla azalmaya başladı. Bu durum, bazı bölgelerde kuraklığa dahi neden oldu. Yer altı su rezervlerinin azalmasının en büyük göstergesi ise ovaya vurulan sondajlarda çıkartılan su oldu.

GEÇMİŞ yıllarda 3 metre kazıldığında suyun emarelerine rastlandığını kaydeden uzmanlar, şimdilerde 10 metre kazılmasına rağmen suyun izine rastlanmadığını belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.