SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

TOKSED, Bedrettin Oratoryosuna hazırlanıyor

Bu haber 22 Şubat 2024 - 0:09 'de eklendi.

Torbalı Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, 7 Mart Perşembe günü usta şair Nazım Hikmet Ran’ın şiirlerinde bahsettiği halk önderi Şeyh Bedreddin’in hayatını anlatan bir orotoryo gösterisi sergilemeye hazırlanıyor. TOKSED, söz konusu gösteri için yoğun bir prova takvmi içinde hazırlıklarını sürdürüyor

KURULDUĞU günden bu yana ilçemizde pek çok eğitim, kültür ve sanat etkinliğine imza tan Torbalı Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, bu kez Nazım Hikmet’in şiirlerinde çokça bahsettiği halk kahramanı Şeyh Bedrettin’in hayatını anlatan bir tiyatral oratoryo gösterisini sahnelemeye hazırlanıyor. 7 Mart Perşembe günü saat 20:00’da Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde Torbalılı sanat tutkunlarının beğenisine sunulacak olan gösteri için TOKSED üye ve destekçileri yoğun bir prova takvimi içerisinde hazırlıklarını sürdürüyor. Biletleri satışa çıkan gösterini ücretinin 30 lira olduğunu duyuran TOKSED Başkanı Hayri Aktaş, gösteriye tüm Torbalılı sanat tutkunlarını davet ettiklerini ifade etti.

ŞEYH BEDRETTİN KİMDİR?

ŞEYH Bedrettin Mahmud, Bedrettin Simâvî veya Simavnalı Bedrettin adlarıyla tanınan 1359 yılında günümüzde Bulgaristan sınırları içerisinde yer alan Semaven şehrinde doğan ve 18 Aralık 1420 yılında Serez’de idam edilen İslâm tasavvufunun Vahdet-i Vücud okuluna mensup mutasavvıf, filozof ve Osmanlı kazaskeridir. Aynı zamanda tarihte Şeyh Bedrettin İsyanı diye bilinen dini ve siyasi ayaklanmanın da lideridir.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.