SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tohumlar umutla toprakla buluştu

Bu haber 30 Mart 2023 - 2:37 'de eklendi.

Torbalı’da danelik mısır ve silajlık mısır ekimi başladı. Ovaya giren üreticiler traktörleri aracılığıyla yaz aylarının umudu için tohumları toprakla buluşturdu

EN az 30 bin dekarlık alanda üretimin olacağı mısır Torbalı’da silajlık ve danelik olarak üretiliyor. Üreticinin son yıllarda para kazandığı ürün olan mısır için tatlı telaşa giren üretici hasattan umutlu.

TOHUMLARIN toprakla başladığını ifade eden mısır üreticileri; “Hem danelik hem silajlık mısır ekimlerimizi yapmaya başladık. Burada en önemli unsur ise mısır toprağa düştükten sonra çıkması 10 günü bulur. Çimlenme döneminde yağmur yağarsa toprak kaymak tutuyor ve mısır çıkamayarak ölüyor.

HAYVANCILIKTA ÖNEMLİ ER TUTUYOR

HAYVANCILIĞIN bel kemiği olan mısır üreticinin kullandığı en önemli kaba yemidir. Mısır onun için bu kadar önemlidir. Birçok üretici kendi yemini kendisi üretmek istiyor. Böylece maliyet azalmış oluyor” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.