SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tohum ithal, üretim yerli

Bu haber 06 Şubat 2022 - 23:19 'de eklendi.

Yeni ekim dönemi için üretimine başlanılan fidanların bütün malzemeleri yurt dışından geliyor. Dünyanın farklı ülkelerinden getirilen tohumların üretiminde yerli hiçbir malzemenin kullanılmadığı öğrenildi

İLÇEDEKİ tarım arazilerindeki kış mahsullerinin hasadında sona gelinirken seralarda mart ayının sonunda yapılacak olan ekim için hazırlıklar başladı. Kış ürünlerinden umduğunu bulamayan üreticiler, tarım arazilerinde çalışmalarını hızlandırdı.

HER yıl ortalama 300 bin tonun üzerinde sebze ve meyve üretiminin yapıldığı Torbalı’da yerli ve milli üretim vurgusu yapılırken, yeni ekim döneminde toprakla buluşacak fidanlar da ithal ürünler ön plana çıkıyor.

ÖZBEY ve Subaşı mahallelerindeki seralarda önümüzdeki ay itibariyle yaz mahsullerinin fide üretimine başlanacak. Tarımsal üretimi ile ön plana çıkan bölgedeki verimli topraklara ekimi yapılacak olan fidelerin gübresi, strafor plakaları ve tohumlarının tamamı yurt dışından ithal ediliyor.

MALZEMELERİ ülkemize getirilen ürünler 25 günlük işlemin ardından ekime hazır hale getiriliyor. Tarımsal üretiminde ithal tohumun ve gübrenin ağırlıkta olduğu gözlemlenirken üreticilerin yerli tohum bulmakta zorluk çektiği kaydedildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.