SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

TOBEDOSK’un 100. yıl etkinlikleri dolu dolu geçiyor

Bu haber 25 Ekim 2023 - 23:51 'de eklendi.

TOBEDOSK Dağcılık Kulübü Cumhuriyetimizin 100.Yılı etkinlikleri kapsamında bir dizi faaliyet geçekleştirdi.

ÖNCE, Fethiye Ölüdeniz 23.Uluslararası Hava Oyunları Festivalinde katıldı. Kulüp Başkan Yardımcısı Alptekin Ergüden, 1700 metre yüksekten base jump (serbest) atlayış gerçekleştirdi. Devamında ise ‘100 Gence 100 Kitap’ projesi kapsamında Torbalı Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 100 öğrenciye 100 kitap hediye edildi.

29 EKİM 2023 Pazar günü de kulüp olarak, Kemalpaşa’da bulunan 1387 metre yükseklikteki Mahmut Dağı Zirve Tırmanışı ile 100. yıl etkinliğini sona erdirecekler.

TOBEDOSK Başkanı Mustafa Kapucu, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmen kurulduğu tarihtir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır. Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir. Kurtuluş Savaşı’nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye’ye yakışır yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna karar verdi.

Nihayetinde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi. Bizler de Cumhuriyetimize 100 yıldır sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz. Etkinliklerimiz kapsamında Kulüp Yönetim Kurulu başta olmak üzere, Katkı sunan sporcularımız, üyelerimiz ve diğer herkese sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.