SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

TOBEDOSK üyeleri, 8. Latmos Dağcılık Şenliği’ne katıldı

Bu haber 09 Mayıs 2022 - 22:34 'de eklendi.

Torbalı Belediyesi Doğa Sporları Kulübü (TOBEDOSK) Aydın Ayyıldız Doğa Sporları Kulübü’nün düzenlediği çadır kamplı 8. Latmos Dağcılık Şenliği’ne 70 kişilik sporcusu ile katıldı

TÜRKİYE’DE oldukça lokal bir yayılış gösteren ‘Fıstık Çamı Ormanları’nın en geniş örneğine ev sahipliği yapan Latmos’ta yürürken, çamların yaslandığı kayaların bazılarını bir kaplumbağaya, bazılarını bir ejderhaya, bazılarını yunusa, bazılarını yılana, bazılarını insana benzettiklerini söyleyen kulüp sorumluları, “500 milyon yıllık gnays kayaçların zamanla aşınması ile ortaya çıkan bu ilginç kaya oluşumları arasında yol alırken, yerçekimi yasasını ve denge kurallarını tekrar tekrar düşünürsünüz. Önünüze çıkan devasa boyutlardaki kayaların içerisinde oluşan mağaralara girdiğinizde artık zamanın başka bir boyutunu yaşarsınız.

BİZ de bu gizemli doğada çadır kampı kurarak çok güzel zaman geçirdik… İki grup halinde yaptığımız yürüyüşlerden 1.Grup 8 km’lik devasa kaya üzerine kurulmuş, gizemli Asar Kale yürüyüşünü, 2. grup ise 14 km’lik zorlu 1375 rakımlı Latmos Zirve Tekerlek Tepeye çıkarak, zirvede saygı duruşu ve İstiklal marşını okudu ve anneler günü anıldı.

BİZİ ağırlayan ev sahibi kardeş kulübümüz Ayyıldız Doğa Sporları Kulübünün başkanı, şube başkanları, yönetici ve üyelerine teşekkür ederim. Faaliyete katılan tüm grup üyesi sporcu ve misafirlere teşekkür ediyorum. Güzel ve keyifli bir faaliyet oldu. 14-15 Mayıs 2022 tarihinde 1.Torbalı Dağcılık ve Kültür Şenliği’ne tüm sporcu kulüplerini davet ediyoruz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.