SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tırnak yaptırmak isteyen bayanları yanıltmayın!

Bu haber 02 Aralık 2023 - 1:37 'de eklendi.

Manikürcü Bacım Dolunay Esen; Kalıcı oje ve protez tırnak yaptıranları yanıltıyorlar” dedi. Esen, “İşlemlerdeki asıl tehlike yanlış yapılan manikür, zarar görmüş tırnak yatakları ve tırnaklardır. Doğru freeze kullanımı, kaliteli malzeme kullanımı ve doğru sterilizasyon koşulları önemli” dedi.

Son zamanlarda instagram, tiktok, facebook ve hatta televizyonda jel tırnak propagandası yapılmaya başlandı. Ancak hiç bir bilim adamı, led lambaların zararını kanıtlayamadı. Konu hakkında açıklama yapan Dolunay Esen, “Led aydınlatma ile yaşıyoruz ve nedense kimse sizi ‘bu ışık zararlı’ diye evdeki lambaları değiştirmeye zorlamıyor ama led lambalar bir anda zararlı hale geldi. Modern lambalarda jeli kurutmak için UV ışık kullanılmıyor. Lütfen bunu unutmayın!!! Ayrıca onkoloji gerçeği kanıtlanmadı, efsane normal oje üreten firmalar tarafından uyduruldu, satışları düştü ve insanların jel ve kalıcı oje reddedip tekrar normal oje alması için propaganda yapıyorlar” dedi.

Esen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Jel veya kalıcı oje sonrasında alerji yaşayan müşteriler vardır bunlar bireysel durumlardır ve prosedürden önce malzemenin test edilmesiyle de çok iyi bir şekilde çözülebilir” dedi.

“Müşterilerimize şunu belirtmek istiyorum” diye sözlerini sürdüren Dolunay Esen, “Haberlerden dolayı paniğe kapılmayın. Alerjiniz varsa, uzmandan malzemenin bireysel uyumluluğunu kontrol etmesini isteyin. Manikür işleminden önce salonda tendon (fırın) veya otoklavın varlığını kontrol edin. Kesici aletleri nasıl temizlediğini, ultrasonik temizleyici var mı ve hangi dezenfeksiyon solüsyonu kullanıyor sorgulayın. Bu kesinlikle domestos, alkol veya kolonya olmamalı!” dedi.

Ustalara da seslenen başarılı girişimci, “Ustalarımıza ise şu notu vermek istiyorum; kaliteli malzeme sdayınm alın ve kullanın. Kalite ucuz olmaz. Pek çok salon ve usta, kaliteyi unutularak, ucuz olanı satın alıyorlar. Malzemeyi, bavulda taşıyanlardan almayın, çünkü onlar kayıt dışı olan malzemeler, tarihi geçmiş ve atılması gereken malzemeler olabilir ve siz ucuz olduğu için alırsınız. Kullandığınız aletleri sterilize ve dezenfekte edin. Enfeksiyon ve hastalıkların ana tehdidi dezenfektanların bulunmadığı salonlardan ve uzmanlardan kaynaklanmaktadır. Hem ustalara hem de müşterilere birbirine saygı duymalarını diliyorum. Güzel tırnaklarla yaşayın ve paniğe kapılmayın

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.