SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Tıraşınızı son güne bırakmayın’ uyarısı

Bu haber 08 Nisan 2024 - 1:57 'de eklendi.

Mübarek Ramazan Bayramı nedeniyle berberlerin gece yarılarına kadar mesaisi başladı. Erdem Kuaför’ün sahibi Erdem Sökmen, vatandaşları bayram tıraşını son güne bırakmamaları uyarısında bulundu.

MÜBAREK Ramazan Bayramı nedeniyle berberlerin gece yarılarına kadar mesaisi başladı. Bayram öncesine arife günü gece geç saatlere kadar hizmet veren berberlerin en büyük şikayeti ise vatandaşın son güne tıraşını bırakması. Bayrama üç gün kala gözle görülür bir yoğunluğun yaşandığı berberlerde bayramlık saç-sakal tıraşını olmak isteyenlerin artması nedeniyle gece saatlerine kadar hizmet vermeye başlayan berberlerin birçoğu randevulu sisteme de geçmiş durumda. Tıraş olacağı berberin telefonunu alan çok sayıda vatandaş randevu almak suretiyle bayramlık tıraşını oluyor. Kazımdirik Caddesi üzerinde hizmet veren Erdem Kuaför’ün sahibi Erdem Sökmen, “Bayram tıraşı, bize dedelerimizden kalan bir gelenek. Bayramda temiz olmak ve güzel kokmak gerekir” dedi.

BAYRAM TIRAŞI BİR GELENEK

RAMAZAN Bayramı öncesi misafirleri ağırlamak için tatlı telaşı devam ederken erkekleri de tıraş telaşı sardı. Bayram tıraşı olmak isteyenler, berberlerde sıra bekliyor. 40 yıldır berberlik yapan Erdem Sökmen, eskiden bayram tıraşı geleneğinin daha yaygın olduğunu belirterek, “Bayram tıraşı bir gelenek. Eskiden daha çok ilgi görüyordu, şimdi eskisi kadar değil ama yine de devam ediyor. Bayram tıraşı geleneğini, gençlerimizin de devam ettirmesini istiyoruz” dedi. Bayramların özellikle yaz aylarına denk gelmesiyle tıraşı oranının çok düştüğünü belirten Sökmen, “Bayramlar yaza denk geldiğinde herkes bir yerlere gittiği için bayram tıraşı yaptıranlar azalıyor ancak sonbahar ve kış aylarında daha çok oluyor. Biz bu geleneği devam ettirmek için berber dükkânlarımızı geç saatlere kadar açık tutuyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.