SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’ye tecrübeli göğüs doktoru

Bu haber 03 Ekim 2018 - 14:36 'de eklendi.

GÖĞÜS Hastalıkları Uzmanı Dr. Semih Ağanoğlu, Özel Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı. 1990 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinden mezun olan deneyimli doktor, kariyeri boyunca ülkenin çeşitli hastanelerinde görev yaptıktan sonra ilçemizde sağlık hizmeti veren Özel Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı. Mesleki ilgi alanları astım – KOAH, nefes darlığı, öksürük, balgam çıkarma, solunum yetmezliği, hırıltılı solunum teşhis ve tedavileri, akciğer kanseri teşhisi, solunum fonksiyon testi, alerji deri prick testi, girişimsel borkoloji olan Uzm. Dr. Semih Ağanoğlu, ayağının tozuyla Torbalı halkına önemli bilgiler verdi. Tınaztepe Torbalı Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ağanoğlu, Kronik Optisyonik Akciğer Hastalığı’nın (KOAH), genelde tütün kullanıcılarında belirgin olarak ortaya çıktığını söyledi. KOAH’a yakalanan hastaların kesinlikle sigara kullanmamaları gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Ağanoğlu, tütün kullanımı dışında toz duman maruziyetinin de bu hastalığı tetiklediğini ifade etti.

TÜTÜN KULLANICILARINA KOAH UYARISI

HASTALIĞIN tanısı için solunum fonksiyon testi yaptıklarını anlatan Göğüs Hastalıkları Uzmanı, “Basit acısız sıkıntısız kişinin sadece bir nefes ölçümünün yapılabilecek bir test. Kişide ki mevcut nefes darlığını akciğer hastalığı ve KOAH’la ilişkili olup olmadığı bakımından hekimin çok ciddi bir yardımcısı olacaktır. Bunun olması halinde de tabi ki öncelikle hayatta tütün teması, tütün kullanımı söz konusuysa bunun kullanılmaması olduğu gibi pasif içimden de uzak kalabilmek için gerekli önlemleri almaları gerekir. Bunun içinde bu hastalığın içinde bulunmak kaydıyla günlük yaşam aktivitesi dışlanmış hastalarda hastanın aktivitesini yapabilmesine destek olan nefes açıcı bu tıkanıklığın engellenmesine neden olan ilaçları kullanması gerekir. Hastalık denildiği vakit tedavi ilk akla KOAH’ta özellikle bu hastalığı yenmek için tütünle mücadelenin altını çizmek gerekir. Olabildiğince aktif kullanımdan hem de pasif kullanımdan sakınmak çok önemli” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.