SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’li uzmandan ‘sedef bulaşıcı hastalık değildir’ uyarısı

Bu haber 28 Mart 2021 - 23:04 'de eklendi.

TINAZTEPE Torbalı Hastanesi’nde deneyimli cildiye uzmanı hasta kabulüne başladı. 42 yıllık hekim olan İbrahim Hakkı Soylu, Torbalı ve çevre ilçelerinden gelen hastaların sedef, sivilceler, saç hastalıkları, mantar ve egzama gibi dermatoloji kapsamına giren tüm hastalıkların tedavisini yapacak. Aslen Bursa’lı olan ve daha önce Bursa ve İzmir’deki çeşitli hastanelerde görev yapan Soylu, evli ve 2 çocuk sahibi… Dermatoloji Uzmanı İbrahim Hakkı Soylu ayağının tozuyla Sedef hastalığı hakkında bilgi verdi.

SEDEF HASTALIĞINA BAĞLI OLARAK HAYAT KALİTELERİ DAHA ÇOK BOZULUYOR

SEDEF hastalığının çok fazla faktörden etkilenen bir hastalık olduğuna dikkati çeken Soylu, , “Sanılanın aksine sadece cildi ilgilendiren bir hastalık olmayan sedef hastalığında, hastaların yaklaşık yüzde 60’ı bu hastalığı günlük hayatlarının büyük bir problemi olarak tanımlıyor. Sedef hastalarında romatizmal eklem rahatsızlığı, kalp-damar hastalıkları, inme ve depresyon da daha sık görülüyor” dedi.

SEDEF LEZYONLARINI GİZLEMEK İÇİN ŞAPKA, ELDİVEN GİBİ AKSESUARLAR KULLANIYOR

“SEDEF hakkında yeterince bilgiye sahip olan hastalar bu hastalığı daha kolay yönetebiliyor” diye konuşan Tınaztepe’li Cildiye Uzmanı; “Bu nedenle, hastalıkla ilgili doğru bilgiye sahip olmak ve lezyonlar iyileşmiş olsa bile hasta-hekim ilişkisini devam ettirmek büyük önem taşıyor” diye konuştu. Açıklamasında, sedefin bulaşıcı bir hastalık olmadığına dikkat çeken İbrahim Hakkı Soylu, hastalığın lezyonlara dokunmakla veya başka bir yolla da çevredeki kişilere bulaşmayacağı belirtti. Bununla birlikte hastalar, toplumun kendilerini dışlamasından duydukları rahatsızlık sebebiyle, sedef lezyonlarını gizlemek için şapka, eldiven gibi aksesuarlar kullanıyor, sıcak güneşli havalarda bile uzun kollu giysiler tercih edebiliyor. Bu sebeple, toplumda sedef hastalığıyla ilgili farkındalık yaratılması önyargıların kırılabilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.