SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’li göz doktoru akıllı lens hakkında merak edilenlere cevap verdi

Bu haber 05 Temmuz 2021 - 1:10 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Kaplan, halk arasında ‘akıllı lens’ olarak bilinen trifokal lensler hakkında merak edilenlere cevap verdi. ‘Akıllı lens’lerin son teknoloji ile üretilmiş, kişinin uzağı, yakını ve orta mesafeyi görmesini sağlayan lensler olduğunu anlatan Op. Dr. Kaplan, “Bu lensler insanın doğal lensinin  yirmi yaşındaki özellikleri baz alınarak üretilmislerdir. Aynı zamanda zararlı güneş ışıklarını da kırdıkları için, hastanın güneşli ortamda da loş ve tatlı bir görmeye sahip olmasını sağlar” diye konuştu.

AKILLI LENSLER KİMLER İÇİN UYGUNDUR?

“Akıllı lensler kataraktı olan her hasta için uygundur” diye sözlerine devam eden Tınaztepe’li Göz Doktoru, “Aynı zamanda kataraktı olmayan ancak yüksek numaralı gözlükten kurtulmak isteyen, ancak gözü lazer cerrahisine uygun olmayan genç hastalar için uygundur. Gözü lazere uygun olsa bile 55 yaş üstü hastalarda, yakın zamanda katarakt gelişme riski olduğundan,  akıllı lens tercih edilir” şeklinde konuştu.

AKILLI LENSLER ARASINDA FARK VAR MIDIR?

Akıllı lensler arasında farklar olduğunu ifade eden Op. Dr. Kemal Kaplan, “Gözlük camı gibi düşünürsek, çok fazla kalite farkı vardır.  Bu kalite farkı hastaya, güneşte rahatsız olma, yakını yetersiz görme, ışık patlaması ve gözlük numarasının tam olarak sıfırlanmaması ve lensin zamanla lekelenmesi ve berrak görüşün azalması olarak yansır. Biz, Tınaztepe Torbalı Hastanemizde, tabi ki hastalarımız için dünyanın 1 numaralı lensini kullanmaktayız. Talep olsa dahi, düşük kaliteli mercek kullanmamaktayız” dedi.

AKILLI LENSLERİN DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Tınaztepe Torbalı Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Kaplan, sözlerini şöyle tamamladı: “Nadiren de olsa, ışık parlaması, ve küçük refraksiyon hataları olabileceği için,  takıntılı yada obsesif karakteri olan kişiler için uygun değildir.  Akıllı lensler günlük hayatınız için yeterlidir. Örneğin, okuma, araç kullanımı gibi günlük işlerinizde yeterli olsa da, çok net görme gerektiren işlerde, (örneğin saat tamiri, altın işlemesi gibi işlerde) gözlük ihtiyacı olabilir. Hastaların bu konuları göz önünde bulundurması gerekir.” CEMİL ZEYBEKER

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.