SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’li diyetisyenden yaz aylarında beslenme önerileri

Bu haber 05 Haziran 2022 - 19:47 'de eklendi.

Yaz aylarının gelmesi ile sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak metabolizmamızda da bazı değişiklikler olmaktadır. Peki, bu değişiklikler için beslenmemizde nelere dikkat etmeliyiz? Tınaztepe Torbalı Hastanesi Diyetisyeni Meryem Altın konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

SU İÇMEYİ UNUTMAMALIYIZ!

“SICAKLIKLARIN etkisiyle artan terleme ile birlikte vücuttan su ve mineral kaybı da artmaktadır. Vücuttaki artan sıvı ihtiyacını karşılayabilmek için sıvı tüketimi arttırılmalıdır. Ve susama hissi oluşmadan su içilmelidir. Normal bir birey günde ortalama 2-2,5 L (kg başına 30-40 ml) su içmelidir. Yaz döneminde bu oran 3L bulabilmektedir.

‘SOĞUK İÇECEKLERE’ DİKKAT ETMELİYİZ!

SERİNLEMEK amacıyla tüketilen hazır meyve suları, gazlı içecekler, alkol ve meyveli sodalar, bireylerin hem kan şekerlerinde birden yükselmelere hem de fazladan kilo almalarına sebep olmaktadır. Bunların yerine süt, ayran, kefir, maden suyu, ev yapımı limonata tercih edilebilir. Çay ve kahve diüretik etki gösterdikleri için tüketimlerinde aşırıya kaçılmamalıdır.

YETERLİ DENGELİ BESLENMELİYİZ!

YAŞAMIN her döneminde olduğu gibi yeterli ve dengeli beslenme en önemli noktalardan biridir. Beslenmemizde porsiyonlarına uygun olarak her besin grubu (süt, sebze, meyve, et, kurubaklagil ve tahıl grubu) bulunmalıdır.

YEDİKLERİMİZİN MEVSİMSEL OLMASINA ÖZEN GÖSTERMELİYİZ!

BESİN değeri kayıpları ile karşılaşmamak için yaz meyve ve sebzeleri tüketmeye özen gösterelim. Meyvelerden; şeftali, kavun, karpuz, kiraz, kayısı, üzüm sebzelerden; salatalık, domates, taze fasulye, bamya, biber vb. Meyveler sağlıklı diye tüketiminde aşırıya kaçılmamalı. Porsiyonlarına dikkat edilmelidir.

YAĞ İÇERİĞİ YÜKSEK BESİNLERDEN UZAK DURMALIYIZ!

BESİNLERİN pişirme şekilleri de önemlidir. Kızartma kavurma gibi yağlı besinler yerine daha çok ızgara, fırında veya haşlama yöntemleriyle yapılmış yiyecekler tüketmeye özen gösterin.

GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYENİNE DİKKAT ETMELİYİZ!

BESİN zehirlenmeleri ve bozulmalarını önleyebilmek için hijyene özen gösterilmelidir. Çabuk bozulabilecek yiyecekler açıkta bırakılmamalı; saklanması, hazırlanması ve tüketiminde dikkatli olunmalıdır.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.