SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’li diyetisyenden kış aylarında beslenme önerileri

Bu haber 01 Aralık 2022 - 23:46 'de eklendi.

Soğuk algınlığı ve gripten korunmak için beslenmemize dikkat ederek kışa hazırlık yapmalıyız. Tınaztepe Torbalı Hastanesi Diyetisyeni Meryem Altın, kış aylarından hastalanmamak için yapılması gerekenleri anlattı.

Diyetisyen Altın, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kış aylarıyla birlikte, fiziksel aktivitenin azalması, gecelerin uzaması, televizyon başında fazla zaman geçirilmesi ve besinlerin atıştırılması gibi nedenlerden dolayı vücut ağırlığında artışlar meydana gelmektedir. Kış mevsiminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve sağlığımızın korunması açısından önem taşımaktadır.

Hastalıklara karşı direncin attırılmasında, bağışıklık sistemini etkileyen en önemli faktörlerden birinin beslenme olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Meryem Altın, özellikle kış aylarında dikkat edilmesi gereken tavsiyelerde bulundu.

Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin, havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin tüketimi önemlidir.

E vitamini de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaktadır. E vitaminin iyi kaynakları yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve fındık, ceviz gibi yağlı tohumlardır.

Kabak çekirdeği ve tahin de bağışıklığını güçlendirmek isteyenlerin imdadına yetişmektedir.

Birçok beslenme uzmanının da savunduğu bir düşünce olan gribe yakalandıktan sonrası değil öncesinin önemli olma durumu yani gerekli bir koruma kalkanın oluşturulması gerekir. Bu konuda çok başarılı olan ve doğal birer antibiyotik özelliğe sahip olan sarımsak, soğan, bal veya zencefil gibi ürünler bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.

Kefir ve yoğurt probiyotik bakımından zengin kaynaklardır. Bu besinleri her gün tüketmeye özen göstermek bağışıklık sistemi için oldukça faydalıdır.”

Kış aylarında soğuk hava nedeniyle su tüketimimizde ciddi bir azalma olduğunu belirten Altın, günlük 2-2,5 litre su tüketilmesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.