SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’li cerrahtan hayati bilgiler

Bu haber 02 Şubat 2023 - 1:46 'de eklendi.

Sosyal hayatın artması ve alışkanlıkların ve teşhis olanaklarının da artmasıyla, beyin tümör sıklığında yükselme görüldüğünü söyleyen Tınaztepe Torbalı Hastanesi Beyin Cerrahisi Polikliniği Doktoru Op. Dr. Mehmet Davut Uçar, önemli bilgiler verdi.

BEYİN tümörlerinin, beyin içerisinde anormal hücre sayısının artması ve kitle etkisi yapması ile saptandığını anlatan Op. Dr. Uçar, “Nedenleri içerisinde; genetik, viral enfeksiyonlar, radyasyon ve henüz kanıtlanmasa da cep telefonu kullanımı sigara, doğallığı bozulmuş hazır gıdalar vücudun diğer yerlerinde oluşun tümörün yayılmasıdır. Beyin tümörleri kalıtsal olabilmektedir. Ailevi geçiş gösteren tümörler vardır. Bunun dışında alışkanlıklarımızın da beyin tümörü oluşumuna etkisi vardır.

BEYİN tümörü belirtileri; Baş ağrısı, Bulantı ve kusma, sara nöbeti, davranış bozukluğu, bayılma kas kuvvetinde azalmaya bağlı (felç) nedeniyle yürüyüş ve hareket bozukluğu, konuşmada bozukluk denge sorunları, unutkanlık ile kendini gösterir.

BEYİN tümörleri iyi huylu ve kötü huylu olarak sınıflandırılır. İyi huylular da tam kür sağlanabilmektedir. Ama; kötü huylu tümörlerde halen yaşam şansını artırıcı uygulamalar yapılmaktadır; cerrahi, kemoterapi, radyoterapi, aşı gibi…

BEYİN tümörlerinin teşhisi görüntüleme yöntemlerinin gelişmesi ile oldukça artmıştır. Beyin Tomografisi ve beyin MRG ile tanı konur. Tanı konduktan sonra yapılacak tedavi şeması planlanır. Beyin tümörlerinin hepsi ameliyat edilmez, doğuştan olan bazı iyi huylu tümörlere müdahale edilmez.

TEDAVİ için erken tanı çok önemlidir. Baş ağrısı, bulantı, kusma, davranışlarda bozukluk, bayılma kol ve bacaklarda kuvvet azalması, konuşmada bozukluk gibi şikâyetlerde muhakkak doktora başvurmak gerekir. Bu yanımalar önemlidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.