SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’de üroloji doktoru hasta kabulüne başladı

Bu haber 05 Aralık 2022 - 23:33 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde yeni Üroloji hekimi hasta kabulüne başladı. Op. Dr. Ali Talip Baştürk, Torbalı ve çevre ilçelerden gelen hastalarını tedavi edecek. Op. Dr. Baştürk, prostat hastalıkları ameliyatlarının son teknoloji ile yapıldığını dile getirdi.

25 YILLIK hekim olan Op. Dr. Baştürk, hastaneye gelen hastalarındaki böbrek taşı, idrar kaçırma, ürolojik tümörler ve ameliyatları gibi üroloji kapsamına giren tüm hastalıkların tedavisini ve ameliyatlarını gerçekleştirecek. Deneyimli doktor ayağının tozuyla, kış mevsiminde sık rastlanılan prostat hastalığı ve idrar yolu enfeksiyonları hakkında bilgi verdi.

PROSTATI OLANLAR SOĞUK HAVAYA DİKKAT!

TINAZTEPE Torbalı Hastanesi Üroloji Polikliniği Doktoru Op. Dr. Ali Talip Baştürk, soğuk havaların prostatı tetiklediğini vurgulayarak dikkat edilmesi gereken püf noktaları açıkladı. Prostat genel olarak yaşamı tehdit eden bir durum olmamasına rağmen erkeklerin yaşam kalitesini etkiliyor. Op. Dr. Baştürk, “Soğuktan mümkün olduğunca kaçının. İdrarınızı çok fazla bekletmeyin, uygun ortam varsa çok fazla sıkışmayı beklemeden idrarınızı boşaltın. Çay, kahve gibi kafeinli içecekleri özellikle akşam saatlerinde sınırlayın” dedi.

KIŞ MEVSİMİNİN GELENEKSEL HASTALIĞI İDRAR YOLU ENFEKSİYONU

ÜROLOJİ Uzmanı Op. Dr. Baştürk ayrıca, soğuğun idrar torbası üzerindeki olumsuz etkilerinin idrar yolu enfeksiyonlarına yakalanma riskini artırabildiğini, ihmal edildiği takdirde ise çok ciddi böbrek enfeksiyonlarına yol açabileceğini söyledi. Ali Talip Baştürk, genellikle kış mevsiminde artış gösteren ve çoğunlukla kadınlarda görülen idrar yolu enfeksiyonunun (sistit), üşütme ile bağlantılı görülüp hafife alınabildiğini belirterek, “Bu sorun idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklı olmakla birlikte, başka hastalıkların da belirtisi olabilir” uyarısında bulundu.

TINAZTEPE’Lİ Üroloji Doktoru, idrar yaparken yanma, mesanede ağrı, sık idrara çıkmak ve bazen kanlı idrar yapma gibi belirtiler veren idrar yolu enfeksiyonunun çoğunlukla “sistit” olarak değerlendirilmekle birlikte, başka hastalıkların belirtisi olup olmadığının tespiti için mutlaka doktora başvurulması ve araştırılması gerektiğini bildirdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.