SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’de çocuk doktoru hasta kabulüne başladı

Bu haber 25 Kasım 2022 - 0:52 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde yeni Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı göreve başladı. Uzm. Dr. Elshan Abdullayev, Torbalı ve çevre ilçelerden gelen hastalarını tedavi edecek.

AZERBAYCAN asıllı olan deneyimli doktor, yeni doğan ve pediatrik hastalıkların tamamına bakacak. Uzm. Dr. Abdullayev, ayağının tozuyla çocuklarda alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları hakkında önemli bilgiler verdi. Havaların soğumaya başlamasıyla çocuklarda üst solunum yolu hastalıklarının artmaya başladığını söyleyen Uzm. Dr. Abdullayev, bu sene bu tür rahatsızlıkların beklenenden daha erken görülmeye başladığını söyledi.

ÜST solunum yolu enfeksiyonu yapan virüs ve bakterilerin dünya kurulduğundan bu yana var olduklarını söyleyen deneyimli doktor, “Sadece Türkiye’de değil dünyada da üst solunum yolu enfeksiyonları öne çekildi. Sağlıklı bir çocuk yılda 5 veya 8 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilir. Bu tamamen normaldir. Ama basit üst solunum enfeksiyonları da bazı çocuklarda alt solunum yollarına ilerleyerek pnömoni ( halk arasında zatüre) ve bronşiyolit dediğimiz hastalıklara yol açabilir. Altta yatan bağışıklık sistemi hastalığı olanlarda bu oran artar ve ağır tablolara yol açabilir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunma, hijyen kurallarının uygulanması ile önlenebilir” dedi.

 “KAPALI ORTAMLARI HAVALANDIRMAK ÇOK ÖNEMLİ”

SÖZ konusu virüslerin solunum yoluyla vücuda girdikten sonra dolaşıma girip çeşitli hastalıklara sebep olduğunu söyleyen Tınaztepe’li Çocuk Hastalıkları Uzmanı, bu virüslerin ortamda asılı kalabildiğini belirterek soğuk olsa bile teneffüslerde, ders aralarında sınıfların havalandırılmasının temel korunma yöntemi olduğunu hatırlattı; her temasın ardından el yıkamanın önemine değindi.

ANTİBİYOTİK KULLANIMINA DİKKAT EDİLMELİ

HASTA çocuğun sıcak kapalı bir ortam yerine serin, kuru, nemli olmayan ve havadar bir yerde takip edilmesinin, sık sık temiz havaya çıkarılmasının önemli olduğunu belirten Elshan Abdullayev, bilinçsiz antibiyotik kullanımının zararlarına da şu şekilde bahsetti: “Antibiyotik kullanmak mikrobiyotayi, hastanın doğal florasını bozuyor. Gereksiz antibiyotik kullanımı viral enfeksiyonlarda etkisinin olmadığı gibi aynı zamanda vücuttaki sağlıklı bakterileri de öldürüyor. Kişinin doğal florası, bağışıklığı bozuluyor bağırsak alışkanlıkları bozuluyor. Daha da kötüsü gerçek bakteriyel enfeksiyonlardaki etkene yönelik direnç kazanıyor hasta. O yüzden gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınmalıyız.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.