SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’de Beyin ve Sinir Cerrahisi doktoru hasta kabulüne başladı

Bu haber 10 Ekim 2022 - 0:35 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde yeni Beyin ve Sinir Cerrahisi doktoru hasta kabulüne başladı. 33 yıllık hekim olan Op. Dr. Mehmet Davut Uçar, Torbalı ve çevre ilçelerden gelen hastalarını tedavi edecek.

58 YAŞINDAKİ Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Davut Uçar, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Deneyimli doktor, Torbalı ve çevre ilçelerden gelen hastalarında; çocukluk çağı beyin ve omurilik hastalıkları, beyin tümörleri, omurilik hastalıkları, boyun ve bel fıtıkları, kafa travmaları, beyin – damar hastalıkları gibi alanına giren rahatsızlıklara bakacak. OP. DR. Uçar, özel ilgi alanının ise ağrı tedavisi olduğunun altını çizerek, bel ağrıları konusu hakkında önemli bilgiler paylaştı ve bel ağrısı çeken hastaları uyararak, “Hastalık genellikle 30 yaşın altında ortaya çıkıyor. Ancak ilk şikayetler ile tanı arasında 7-8 yıl fark oluyor. Bu nedenle 3 aydan uzun süren bel ağrısı dikkat alınmalı, doktora başvurulmalı” dedi.

‘3 AYDAN UZUN SÜREN BEL AĞRISI DİKKAT ALINMALI’

BEL ağrısı, toplumun genelinde en sık görülen şikayetlerin başında geliyor. Hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve halk arasında ‘omurga romatizması’ olarak bilinen ankilozan spondilit gibi hastalıkların ilk belirtisi inflamatuar bel ağrıları oluyor. Binlerce kişinin bu sorunu yaşadığını, ancak toplumda bu hastalığın yeterince tanınmadığına dikkat çeken Tınaztepe Torbalı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrrahisi Doktoru Op. Dr. Mehmet Davut Uçar, “Hastalık genellikle 30 yaşın altında ortaya çıkıyor. Ancak ilk şikayetler ile tanı arasında 7-8 yıl fark oluyor. Bu nedenle 3 aydan uzun süren bel ağrısı dikkat alınmalı, doktora başvurulmalı. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve iş gücü kaybına da yol açan bel ağrısı aynı zamanda hastaneye gitme nedenlerinin de başında geliyor. Mekanik bel ağrılarının bel fıtığı, yapısal bozukluklar, travma ve omurgada kireçlenmeden kaynaklanabiliyor. Bu ağrılar daha çok ağır kaldırma ve zorlanma sonrası ortaya çıkar, dinlenme ile rahatlar” diye konuştu.

‘3 AYDAN UZUN SÜREN BEL AĞRILARI KRONİK OLARAK ADLANDIRILIYOR’

HASTALIĞIN ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Tınaztepe’li doktor, “3 aydan uzun süren bel ağrıları ise kronik bel ağrısı olarak adlandırılıyor. Bu ağrıların büyük kısmında da altta yatan başka bir neden olabiliyor. Kronik bel ağrısına erken dönemde tanı koymanın ve altta yatan nedeni bulmak önemli. Bel ağrısı yaşayan bir hasta öncelikle beyin cerrahisi ve ortopedi bölümlerine başvuruyor. Hastalar uygulanan tedavilerin ardından da büyük oranda sağlığına kavuşuyor. Ancak inflamatuar karakterde bel ağrısı olan hastalar; bel fıtığı gibi başka bir tanısı olsa da romatoloji uzmanına başvurmakta gecikmemeli” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.