SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tınaztepe’de Beyin ve Sinir Cerrahı mikrocerrahi yöntemi ile ameliyatlara başladı

Bu haber 19 Mayıs 2022 - 6:51 'de eklendi.

17 yıllık uzman olarak çalışan Op. Dr. Sinan Karaağaç, Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde mikrocerrahi yöntemi ile ameliyatlara başladı

  1. DR. Karaağaç, hastanede kafa travmaları, omurga ve omurilik-sinir yaralanmaları, beyin-omurilik ve omurga tümörleri, bel ve boyun fıtıkları, hidrosefali (beyinde sıvı toplanması), sinir sıkışması gibi rahatsızlıkları tanısı ve cerrahi tedavisini yapacak. Beyin omurilik ve sinir cerrahisi Op. Dr. Sinan Karaağaç, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve uzmanlığını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi ana bilim dalında tamamladı.

BEL AĞRISI VE BEL FITIĞI HAKKINDA ÖNEMLİ UYARILAR

DENEYİMLİ Doktor, ayağının tozuyla bel ağrısı ve bel fıtığı hakkında açıklama yaptı. Tınaztepe’li Beyin Cerrahı, Türkiye’de bel ağrısının üst solunum yolları hastalıklarından sonra (nezle, grip, vb.) en çok iş ve güç kaybına neden olan rahatsızlık olduğunu ifade etti. Bel ağrılarının nedenlerinden olan bel fıtıkları bel omurları arasında yer alan kıkırdak (disk) denilen yapıların bozulmasıyla başladığını ve insanlarda dönem dönem bel ağrısı atakları ile kendini belli ettiğini zamanla kıkırdaktaki bozulmanın ilerlemesi ve olgunlaşması ile bel ağrısına bacak ağrısı eklenmektedir. İnsanların yüzde 80’i hayatlarının bir döneminde bel ağrısından yakınmaktadır. Hastaları muayene ettikten sonra MR ile kıkırdaktaki bozulmayı ve fıtığı görüntülemekteyiz” dedi.

MİKROCERRAHİ EN ÇOK UYGULADIĞIMIZ AÇIK AMELİYAT TÜRÜ

“HASTALARIMIZIN tanısını koyduktan sonra ayaklarında kuvvetsizlik gelişmemişse, ilaç tedavileri uyguluyoruz” diye konuşan Op. Dr. Sinan Karaağaç, “Hastanın çektiği ağrı şiddetli olabilmektedir. Ağrı kesicilerle geçmeyebilir, rahatlamayabilir. Bu ve bazı durumlarda ameliyat önermekteyiz. Kapalı veya açık ameliyat (mikrocerrahi) teknikleri ile hastayı tedavi etmeye çalışıyoruz. Mikrocerrahi en çok uyguladığımız açık ameliyat türü. Mikrocerrahi ile hastaların sağlığına yüzde 90-97 oranında kazandırmayı amaçlıyoruz. Hasta ameliyat olduktan 6 saat sonra beslenmeye ve 8 saat sonunda ayaklanmaya başlamakta, hastanede 24 saati tamamladıktan sonra evine gidebilmektedir. Ameliyat sonrası düzenli kontrollere çağırılarak bel eğitimi ve egzersiz programı verilmekte. Zamanla günlük hayata adaptasyonu sağlanmaktadır” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.