SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

THK görevlisi Sümer’in çektiği fotoğrafa ödül verildi

Bu haber 05 Nisan 2022 - 21:52 'de eklendi.

07-13 Mart 2022 Dünya Havacı Kadınlar Haftası etkinlikleri Torbalı’da yapıldı.

BU hafta kapsamında 15 farklı etkinlik yapıldı. Etkinlikler arasında Torbalı THK’da görevli Hatice Sümer’in çektiği bir fotoğraf ise ödüle layık görüldü. Ödüle layık görülen bu resim, 5 kıtada ve 53 ülke arasından seçildi. Ayrıca, birçok etkinlikle bu önemli hafta doyasıya kutlandı.

THK Şube Başkanı İsmail Dinçer yaptığı açıklamda, “Merkezi Kanada’da bulunan ‘Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü – Institute for Woman of Aviation Worldwide (IWOAW)’ koordinesinde THK Torbalı Şube Başkanlığı olarak yaptığımız etkinliklerimizle ülkemizi; 5 kıtada (Afrika, Asya, Avrupa, Amerika ve Okyanusya’da), 53 ülkede Türk Hava Kurumu ailesi olarak temsil etmekten mutlu ve gururluyuz.

DÜNYA Havacılık Kadınları Haftası (WOAW) , dünyanın ilk kadın pilot lisansının (8 Mart 1910) yıldönümünü kutladığı her yaştan kızlar için küresel bir havacılık farkındalık haftasıdır. Hafta, hava ve uzay endüstrisindeki cinsiyet dengesizliğine yönelik bir çağrıdır. Ülkeye veya gruba özgü değildir.

HAVACILIK-uzay alanında toplumsal cinsiyet dengesinin geliştirilmesi amacı ile dünyanın her yerinde 07-13 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Dünya Kadın Havacılar Haftası’ kutlama etkinlikleri çerçevesinde birçok etkinlik yapılıyor. Bu endüstrilerde kadın sayısı ve seviyesini artırmak toplumsal cinsiyet dengesinin geliştirilmesine ‘farkındalık’ yaratarak dikkat çekmek amacıyla THK Torbalı Şube Başkanlığı olarak 15 farklı türde etkinlik ile gerçekleştirilmiştir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.