SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tercih komisyonları görev başında

Bu haber 07 Temmuz 2021 - 2:12 'de eklendi.

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından lise tercih süreci başladı.

TORBALI ilçesinde 57 okulda ve Torbalı Rehberlik Araştırma merkezinde bulunan tercih komisyonları bu yıl ortaokullardan mezun olan öğrencilere ve velilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecek.

REHBER ÖĞRETMENLER HAZIR

BU yıl ortaokul son sınıftan mezun olan 2844 öğrenci LGS maratonunun ardından lise ve bölümlerini araştırmaya başladı. Sınavdan aylar önce mesleki tanıtım toplantıları ile eğitim yöneticileri ve rehber öğretmenlerle çalışmalar yürüten Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplam 57 merkezde oluşturulan tercih komisyonlarıyla öğrenci ve velilere hizmet verecek. Öğrencilerin ilgi ve kabiliyetlerine en uygun liselere yerleşmeleri için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “ilçemizde bulunan tüm lise müdürlüklerimizle birlikte eğitim ve öğretim yılının başından bu yana çok yönlü çalışmalar yürüttük. Mesleki tanıtım toplantılarımızla gerek eğitim yöneticilerimiz gerekse rehber öğretmenlerimizle işbirliği içinde planlamalarımızı yaptık.

BİR panel düzenleyerek Lise ve bölümlerimizi rehber öğretmenlerimize tanıttık. Onlar da okullarında çalışmalar yürütüyorlar. Bir taraftan okullarımızın internet siteleri bir taraftan da sosyal medya platformlarında tanıtıcı film ve broşürler yayınlanıyor. Amacımız öğrencilerimize ortaöğretim programlarını en iyi şekilde tanıtmak ve öğrencilerimizin hak ettikleri bölümlere yerleşmelerini sağlamaktır. Tercih sürecinde tercih danışmanlık merkezlerimizde uzmanlarımız öğrencilerimize ve velilerimize rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunacaklar. Bakanlığımızca yürütülen tüm danışmanlık hizmetlerini müdürlüğümüz en iyi şekilde öğrencilerimize ve velilerimize ulaştırmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.