SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Teknoloji mektup kültürünü yok ediyor

Bu haber 13 Mart 2022 - 22:25 'de eklendi.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tüm yurtta olduğu gibi Torbalı’da da postacılık nostaljik meslek haline geldi.

ARTIK ‘Bak postacı geliyor’ deyiminin yerini ‘kaç postacı geliyor’ deyiminin almaya başladığı ilçede unutulmaya yüz tutan mektuplaşmanın yeniden canlandırılması için kolları sıvayan PTT, ses getirecek önemli projeleri hayata geçirdi. Bir dönem uzaktaki akrabadan mektup ya da kartpostal getiren, müjdeli haber veren postacıların yolunun merakla beklendiği kentte, günümüzde ibre tam tersine döndü.

‘BAK postacı geliyor, selam veriyor, herkes ona bakıyor, merak ediyor’ şarkısına ilham olan postacıların, yıllar önce mahallede kime ne mektup getirdiği merak edilse de gelişen teknolojiye rağmen Torbalı’da mektup yazma, tebrik kartı gönderme alışkanlıklarının kaybolmaması ve yenik düşmemesi, geçmişe nasıl sahip çıkıldığını da gözler önüne serdi.

ÜLKE genelinde hizmet veren tüm okulları kapsayan ‘Mektup Kardeşliği’ projesiyle mektup yazma geleneğinin farklı bir boyut kazandığı Torbalı’da, mektup yazmak hala unutulmadı.

GELİŞEN teknolojiye rağmen Torbalılı vatandaşların nostalji konusu haline gelen mektup, kart, telgraf gönderme alışkanlıklarından vazgeçmediğini gazetemize değerlendiren PTT yetkilileri, postacılığın nostaljik meslek haline geldiğini söyledi. İnsanların geçmiş yıllarda postacıyı dört gözle beklediğini dile getiren yetkililer, “İnsanlarımız önceden mektup beklerlerdi, postacı gelse de mektubumuzu alsak diye.  Mektuplar iki insan arasındaki çekilen hasretliğin giderilmesini sağlardı. Şimdilerde de mektup gönderme oranı ülke genelinde azaldı.” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.