SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tekin: ‘Ek bütçe kaçınılmaz bir son olarak gözüküyor’

Bu haber 19 Temmuz 2023 - 1:52 'de eklendi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile gelen ve Resmi Gazete’de yayımlanan benzin ve motorinin ÖTV fiyat artışını Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin değerlendirdi.

SON aylarda iğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşı bıktırmaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile gelen ve Resmi Gazete’de yayımlanan benzin ve motorinin ÖTV fiyat artışı isyan ettirdi. Benzin ve motorinde yaşanan fiyat artışını Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin değerlendirdi. Egedesonsöz gazetesine açıklamalarda bulunan Tekin, kamu kurumlarını çok fazla etkilediğini dile getirdi.

YAKITA son olarak yapılan ÖTV zammının belediyeye etkisini tarif edecek bir kelime bulamadığını söyleyen Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Yakıta son yapılan ÖTV zammını tarif edecek kelime bulamadık. Geçen sene mazot 6 TL’ydi. Bir buçuk sene içerisinde bu fiyatlar olur mu? Şuanda sadece 6 lira zam geldi bunu nasıl tarif ederiz ki… Bu yapılan zamlar bireysel olarak herkesi etkiliyor ancak, kamu kurumu olan bizleri çok fazla etkiliyor. İller Bankası’ndan aldığımız para aynıyken, mazot fiyatları uçtu gitti dünyanın parası oldu. İşçilik arttı tüm bunlar nasıl olacak? Bu yapılan zammın belediyemizin vatandaşlarımıza sunduğu hizmeti etkilememesi için mücadele veriyoruz. Bugün ilk mesai saatleri itibarıyla hemen müdürlerimiz, idari personelimiz ile toplanıp bu süreçten sonra ne yapabiliriz, nasıl tasarruflar uygulayabiliriz konusu üzerine çalışacağız ve elbet bir tedbir alacağız. Hükümetten de, en azından kamu hizmeti veren bizim gibi yerel yönetimlere ÖTV indirimi, İller Bankası’ndan gelen payların arttırılması çağrımız var. Yoksa belediyelerin hepsi zor durumlarda kalacak. Ardı ardına neredeyse her kaleme gelen zamlardan sonra belediyemizin ekonomik durumu şuanda ek bütçe talep edecek bir halde gözükmüyor ancak, böyle devam ederse ileride mutlaka olacak gibi gözüküyor. Her türlü fiyatlar arttı, biz ek bütçe yapmamak için mücadele veriyoruz ancak sanırım bu senede yapacağız. Ne yazık ki böyle giderse ek bütçe kaçınılmaz bir son olarak gözüküyor” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.