SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tavuk Kanat krizi; Fiyatlar yüzde 200 arttı

Bu haber 02 Mayıs 2024 - 17:26 'de eklendi.

Havaların ısınması ve mangal sezonun açılmasıyla birlikte gıda fırsatçıları da devreye girdi. Yükselen kırmızı et fiyatlarının ardından beyaz ete talep artınca tavuk eti fiyatları yüzde 200 arttı.

AYNI mahallede bir kasap tavuk kanatın kilosunu 180 TL’den satarken başka bir kasap ise 200 TL’ye satmaya başladı. Artan şikayetler ve fahiş fiyatlar nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

BAKANLIK, fırsatçılığı önlemek ve bu artışları kontrol altına almak için tavuk eti ihracatına yasak getirme kararı aldı. Bu adımla, yurt içi piyasada tavuk eti arzının artırılması ve fiyatların düşürülmesi hedefleniyor.

TAVUK ETİNDE SON 5 AYDA YÜZDE 200 ARTIŞ YAŞANDI

TORBALI’DA tavuk eti fiyatlarının son 5 ayda yüzde 200 arttığını belirterek, beyaz et tedarikinde yaşanan zorluklara vurgu yaparak yaz sezonunun gelmesiyle tavuk kanat bulunamama riskine dikkat çekti. Son 5 ayda tavuk eti fiyatlarında yüzde 200 artış yaşandığını belirterek, bayram nedeniyle verdikleri tavuk siparişlerinin eksik geldiğini ifade etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.