SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tatlıcılar isyanda! Fıstığın kilosu bin TL oldu

Bu haber 07 Kasım 2023 - 17:18 'de eklendi.

Torbalı’daki tatlıcılar, geçtiğimiz yıl tatlıcılar tarafından yapılan fıstık boykotunun işe yaradığını ifade ederek, “Fıstığın kilosu bin TL oldu. İzmir’ de tatlıcılarımız yen bir fıstık boykotuna hazırlanıyor. El kulağında” dedi

ARTAN enflasyon ve alım gücünün düşmesi nedeniyle başta temel gıda maddeleri olmak üzere her kaleme zam yapılıyor. Gıda da yapılan zamlar dolayısıyla vatandaşın en çok tükettiği simit fiyatları bile 10 TL’ye yükselmişti.

TORBALI’DA bulunan tatlıcılar, sektörde artan maliyetler dolayısıyla kentte küçük ölçekli işletmelerin her yıl yüzde 5 oranında kapandığını, büyük işletmelerin ise güçlükle ayakta durduğunu ifade etti. Ayrıca sadece şekere gelen zammın değil fıstığın kilosunun bin TL’ye yükselmesi dolayısıyla tatlıcıların fıstık boykotuna hazırlandığını kaydettiler.

10 TL’YE GEÇEMEYEN İŞLETMELER VAR

YAPILAN açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şu anki enflasyonist ortamda her şeye zam yapıldı. Bununla ilgili kullandığımız hammaddelere sürekli zam geliyor. İşletme ve giderleri ile birlikte işin içinden çıkamaz hale geldik. Gevrek boyoz fiyatları 10 TL’ ye yükselince birçok vatandaş tepki gösterdi ve henüz 10 TL zammı uygulayamayan işletmelerimiz var. İşletmecilerimiz, esnafımız, tatlıcılarımız zorlanıyor. Antep Fıstığı’nın kilosu bin TL’yi geçti. Bir tepsi baklavada en az 500 gram fıstık kullanılıyor. Şekeri, tereyağı ile birlikte maliyet artıyor. İyi bir baklava 500- 600 TL’ye bizi samaya zorluyor. Satışlar azalıyor. İnsanların alım gücü düştü. Rahatça alışveriş yapamıyorlar. Küçük ölçekli işletmelerimiz de buna dayanamıyor. İzmir’de her yıl yüzde 5 oranında esnaf kapatmak zorunda kalırken, orta ve büyükler ise kıt kanaat geçinmeye çalışıyor. Enflasyonun normale dönmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.