SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tarlalarına dadanan hırsızlar mahsullerini çalıyor

Bu haber 10 Temmuz 2021 - 1:05 'de eklendi.

Her gün 30 kilometre yol yapıp, Dirmil’deki tarlalarında mahsulünü toplayan Yıldız Özel ve Tahire Kan’ın tarlasına hırsızlar dadandı. Bamya ekili tarladaki mahsulüne büyük zarar veren hırsızların tespiti için yetkili makamlara başvuran Özel ve Kan, bütün emeklerinin heba olmasından dolayı şikâyetçiler. Hırsızlara beddua eden Yıldız Özek (52), “Her gün Torbalı merkezinde bulunan evimden çıkarak buraya geliyorum. Aynı bölgede 5 ve 15 dönümlük icar tuttuğum iki tarlam var ve mahsulümü toplayıp aracıya teslim ettikten sonra köy dolmuş ile evime geri dönüyorum” dedi.

YOL KENARINDAKİ BAMYA ÇUVALINI BİLE ÇALDILAR

Önceki gün de topladığı ve yol kenarına koyduğu 3 çuval bamyanın 1 çuvalının çalındığını söyleyen Özel, ertesi gün akşam saatlerinde de kimliği belirsiz kişilerin tarlasına girerek büyük zarar verdiğini anlattı. Özel, “Sabah geldiğimde her gün 45 kilogram bamyanın çıktığı tarlamda 6 kg kadar topladım. Gece hırsızlar ne var ne yok toplamışlar. Ben yevmiye bile vermemek için mahsulümü kendim topluyorum ve her gün 30 km yol yapıyorum. Topladığım bamyaları 12 TL’ye aracıya satıyorum. Bu hırsızlar tarlalarıma dadandı. Bir an önce güvenlik güçlerinin hırsızları yakalamasını istiyorum” dedi.

ZARAR BÜYÜK

Yine Torbalı merkezinden Dirmil’deki icar olarak tuttuğu tarlasına gelen Tahire Kan (31) ise aynı hırsızların mağduru olduklarını anlatarak, mahsulünün çalındığını ve bir an evvel bu kişilerin yakalanmasını istediklerini ifade etti. Kan, Yıldız Özel’in birkaç tarla ilerisinde kendisinin de tarla kiraladığını anlatarak, ektiği bamyalardan bırakın kar elde etmeyi maliyetini bile kurtaramadıklarını dile getirerek, tepkisini dile getirdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.