SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Tarlaların beyaz elması’nın hasadında sona gelindi

Bu haber 30 Ocak 2022 - 22:06 'de eklendi.

Hasadı yoğunlukla Özbey ve Yeniköy bölgesindeki arazilerde hasadı devam eden kereviz, bu yıl üreticisini güldürdü. Hasatta sona gelinirken, araziler yeni sezona hazırlanmaya başlandı.

TÜRKİYE’NİN önde gelen sebze üretim merkezlerinden Torbalı ilçesinde kereviz ekili bahçelerde hasat devam ediyor. Ovadaki yaklaşık 7 bin dekar arazide devam eden hasatta işçiler soğuk ve yağışlı havaya rağmen ‘tarlaların beyaz elması’ olarak adlandırılan kerevizleri toprağın altından çıkarıyor.

DÜŞÜK kalorisi nedeniyle tercih edilen sebzeler arasında yer alan kereviz, temmuz-eylül aylarında toprakla buluşuyor, kasım ayından itibaren tek tek sökülerek traktörlere yükleniyor. Tazyikli su altında çamurlarından arındırılan ürünler İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere yurt genelindeki haller ve marketlere yönlendiriliyor.

İLÇENİN verimli arazilerinde kış mahsullerinin hasadında sona yaklaşıldı. Arazilerde yaz dönemi ürünlerinin ekiminin hazırlıklarına başlandı.

TORBALI’DA bu yıl sebze hasadında yaşanan olumsuzluklarda çiftçilerin  rekolte kaybı büyük oldu. Geçtiğimiz dönem rekolte kaybı pırasa, kırmızı lahana, brokoli, karnabahar gibi ürünlerin arasında en kerevizde yaşandı. Bölgedeki fidan yetiştiricilerinin kerevizde fidesini piyasaya bu dönem daha az sürmesiyle ekilen kerevizler kıymete bindi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.