SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tarladan tezgaha fiyatlar katlanıyor

Bu haber 08 Ocak 2024 - 23:12 'de eklendi.

Vatandaşların en çok tükettiği gıdalardan sebze ve meyve fiyatlarında tarladan hale, oradan market ve pazarlara gelene kadarki artış “bu kadar da olmaz” dedirtti.

ÇİFTÇİNİN artan girdi maliyetlere rağmen bin bir emekle ürettiği ürün fiyatları tarladan markete gelene kadar katlanıyor. Üretici ve market fiyatı arasındaki makas hemen hemen bütün ürünlerde görülüyor. Tarlada bin bir emek ile üretilen ürünlerin fiyatı, marketlerde çok daha yüksek fiyatlara satılıyor. Etiketlere yansıyan oranlar 156’ya kadar çıkarken, üreticide 4 lira 25 kuruş olan mandalinanın 21 lira 50 kuruşa, 3 lira olan limonun 15 liraya, 5 lira olan portakalın 21 liraya satılması, fahiş fiyatları gözler önüne serdi.

ARACILAR KAT KAT FAZLA KAZANIYOR

TARLADAN markete gelene kadar katlanan fiyatlara önlem alınması gerektiğini belirten üreticiler, “Ürünlerin hasat zamanı başladığında komisyoncular fiyatı ucuz olarak belirliyor. Birkaç ay sonra ise bu ürünler çok yüksek fiyatlara satılıyor. Bunun önlenmesi gerekiyor.’’ dedi. Her hasat döneminde ürünlerin çiftçinin elinden ucuza alındığına dikkat çeken üreticiler, “Parası olanlar uygun fiyata fazla fazla alıp, birkaç ay sonra satıyor. Sarımsak eken çiftçilerimiz 11-12 liraya sattılar ancak sarımsak şu an 60 liradan satılıyor. Neredeyse 6 kat bir fiyat farkı var. Bir düzenleme yapılması şart.” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.