SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tarlada 1 lira olan sofralık domates 4 katı fiyatla mutfağa giriyor

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden olan Eskişehir’de sofralık domates hasadı başladı. Hava koşulları ve pandemiden olumsuz etkilenen üretici, markette 4-5 lira olan sofralık domatesin tarlada 1 liraya satılmasından ötürü dert yanıyor.

Bu haber 13 Eylül 2020 - 15:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Üretim sürecinin başlarında don ve dolu gibi hava koşullarından olumsuz yönde etkilenen sofralık domateste hasat başladı. Pandemi döneminde artan girdi fiyatlarından da etkilenen domates, bu sezon üreticinin belini büktü. Tarlada bir liraya satılan sofralık domates, markete geldiğinde fahiş oranda artarak vatandaşa 4-5 liraya kadar satılıyor. Fiyatlar karşısında bir yıllık emeği adeta tarlaya gömülen birçok üretici, masraflarını karşılamayan satış fiyatlarına tepki gösteriyor.”Domates azalmasına rağmen fiyat düşük”Konuyla ilgili konuşan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, domates üretiminde bu yıl zorlandıklarını söyledi. Buluşan; “2020 yılında domates sezonumuz başlamış durumda. Bizim için açık havada üretim yaptığımızda hava şartları çok önemli. Kaldı ki önce bir aşırı sıcak, sonra don ve en son olarak dolu ile bu domatesi yetiştirdik. Hem doluyu hem afeti yaşamış bulunduk. Bu nedenle şu ana kadar çekilen çile, bakımı hakikatten çok zordu. Çünkü önce strese girdik. Daha sonra dolu ile çok büyük bir darbe aldı ve tekrar aynı fideden çıkmaya başladı. Tabii bu her bölge için geçerli değil. Bazı bölgelerde domates hiç kalmadı. Bu sene bölgemizde çok çok azalmasına rağmen domatesteki fiyatlarımız düşük” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN