SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tarımda üreticiye yerli tohum desteği sürüyor

Bu haber 04 Haziran 2022 - 20:42 'de eklendi.

Yerli ve Milli Çeşitlerin Yaygınlaştırılması Projesi Kapsamında üreticilere dağıtılan fideler ürün vermeye başladı. Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri tohum dağıtılan üreticileri ziyaret etti.

DÜNYADA Kovid-19 salgınıyla beraber önemi daha iyi anlaşılan tarımda sürdürülebilir büyüme için üreticilere ülke koşullarına uyumlu, yüksek kalite ve verim sağlayan yerli tohum, fide çeşitleri dağıtılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığının “Yerli ve Milli Çeşitleri Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında geçen yıl Torbalı’da fide ve tohum dağıtılmıştı. Torbalı’Da dağıtılan o tohum ve fideler ürün vermeye başladı

TORBALI Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Tarım ve Orman Bakanlığının, salgınla beraber tüm dünyada önemi daha da artan tarımın sağlıklı bir şekilde büyümesi için çalıştığını söyledi. Üretimde kaliteli ve bölgeye uyumlu tohumun büyük önem taşıdığına dikkati çeken yetkililer, kamuoyundaki “tohumda dışa bağımlıyız” algısının doğru olmadığını belirtti.

TÜRKİYE’NİN 20-25 yıl önce İsrail ve çeşitli Avrupa ülkelerinden hemen hemen her türlü tohumu ithal eden bir ülke olduğunu, bugün ise tablonun değiştiğini ifade eden yetkililer, “25 yıl önce tohum ithal etmiş olduğumuz bütün ülkelere şu an tohum ihraç eden bir ülkeyiz. Sebzelerde yüzde 80 oranında bir yerli tohum kullanım oranımız var. Buğdaygillerde, baklagillerde yüzde 60’ın üzerinde yerli tohum kullanım oranımız var. Sadece yeşillik denilen ürünlerde az miktarda yerli tohum üretimiz var, o da arz talep ile ilgili bir husus” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.