SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tarımda Pamukyazı ve Subaşı farkı

Bu haber 26 Mayıs 2021 - 15:13 'de eklendi.

TORBALI verimli topraklarıyla dikkat çekerken, ilçede yüksek verimin olduğu bölgelerin başında ise Subaşı ve Pamukyazı ovası geliyor. Torbalı’da sezonda üç ürün yetiştirilen tek bölge olan Subaşı ve Pamukyazı’da üretici neredeyse hiç boş durmuyor. Bölgede toprağın killi yapıya sahip olması da verimin yükselmesine neden oluyor. Her iki ovada bulunan kayıtlı 1200 üretici, yetiştirdikleri birbirinden farklı ürünler iç ve dış piyasada satışa sunuyor.

İLÇEDE 300 BİN DEKARDAN FAZLA ALANDA ÜRETİM YAPILIYOR

KENDİ kendine yetebilen nadir ülkelerin başında gelen Türkiye, tarımsal alanda oldukça zengin bir coğrafyaya sahip. Ülkenin dört bir yanı, zengin ve verimli topraklara sahip. Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bölgelerin başında ise Torbalı geliyor. Tarımın geliştiği ilçede 300 bin dekardan fazla alanda üretim gerçekleştiriliyor.

YAZ VE KIŞ DÖNEMLERİNDE HASAT YAPILIYOR

EGE Bölgesi’nin sebze-meyve deposu haline gelen ilçede yaz ve kış dönemlerinde hasat yapılıyor. Kış dönemlerinde ağırlıklı olarak kışlık sebze yetiştiren Torbalılı üreticiler, yaz döneminde ise mısır, domates ve buğdayı tercih ediyor. İlçedeki arazilerde verim oldukça yüksek. Örneğin Türkiye ortalamasına göre bir dönümlük tarlada 8 ton civarında salçalık domates elde ediliyor. Torbalı’da ise bu rakam 12 hatta 14 tona kadar yükseliyor

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.