SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tarım işçileri ramazan ayında da ekmek mücadelesini sürdürüyor

Bu haber 20 Mart 2024 - 5:42 'de eklendi.

Torbalı’da tarım işçileri, zorluklarına rağmen ramazanda da çalışarak üretime katkı vermeyi sürdürüyor.

TÜRKİYE’NİN önemli ovalarından Torbalı Ovası’nda sebze yetiştirilen seralarda çalışan tarım işçileri, mesailerine sabah erken saatlerde başlıyor. Akşam saatlerine kadar çalışan tarım işçileri, serada budama, sulama, bakım ve ürün toplama gibi işleri, zaman zaman artan sıcaklığa rağmen ramazanda da devam ettiriyor.

İŞVERENLERİNİN ramazan ayında kendilerine kolaylık sağladığını belirten işçiler, “Ramazanda sabah erken geliyoruz serinlikte, akşam erken çıkıyoruz. Ramazan dışında saat 08.00’de işbaşı yapıyoruz. Akşam 17.00-17.30’da çıkıyoruz. Burada yazın domates, kışın marul üretiyoruz. Ben uzun zamandır burada çalışıyorum. Alıştım artık. Evde vakit geçmiyor. Burada oruç da hızlı geçiyor.” ifadelerini kullandı.

İŞ dışında evde de sorumluluklarının bulunduğuna dikkati çeken bayan işçiler, “Yaklaşık 15 yıldır tarlalarda çalışıyorum. Ramazanda ne acıkıyorum ne susuyorum ne de yoruluyorum. Ara molalarımız var. Erken gelip erken gidiyoruz.” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.