SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tarım arazilerindeki mahsullerde zehirli su tehlikesi

Bu haber 02 Ekim 2022 - 4:17 'de eklendi.

Tarım arazilerinin ortasından geçen Çevlik, Moskof ve Küçük Menderes Çayı, binlerce dönümlük araziyi suluyor. Fabrika atıklarıyla kirlenen çaylar, insan sağlığını ve arazilerin verimliliğini tehlikeye atıyor.

BİRÇOK alanda çevre katliamının yaşandığı Torbalı’da, yüzlerce dönüm arazi adeta zehirle sulanıyor. Bir zamanlar ilçe halkının içinde yüzdüğü, balık tuttuğu ve çiftçilerin tarlasını suladığı Çevlik, Moskof ve Küçük Menderes çayları kirlilikten dolayı renk değiştirdi. Onlarca fabrikanın ağır materyaller ve atıklarını akıttığı bu çayların çevresindeki tarlaların sulama işlemi buradan sağlanan su ile yapılıyor.

ZEHİR saçan çaylardan alınan suyla sulanan ürünler de soframızı süslüyor. Fabrikaların atıklarını arıtmadan çaylara boşaltması nedeniyle kirlenen suyu kullanmaktan başka çaresi olmayan çiftçi, yetkililerin duyarsız kalmasından dolayı şikâyetçi. Uzmanlar, zehirli suyla sulanan tarlaların uzun yıllar sonunda kullanılmaz hale geleceğini ve tarım yapılamayacağını belirtiyor.

İLÇEDEKİ tarım arazilerinde kırmızılahana, domates, şeftali, üzüm, biber, mısır, patlıcan, kereviz, salatalık, karnabahar ve pırasa gibi akla gelecek her türlü sebze ve meyve yetiştiriliyor.  Torbalı’daki arazilerden her yıl 2 ya da 3 kez hasat yapılabiliyor. Binlerce dekarlık alanda üretilen sebze ve meyveler Türkiye hatta dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Yapılan tarımsal faaliyetlerde, Çevlik, Moskof ve Küçük Menderes’in yanında arazisi bulunan çiftçi sulama işlerini buradan gerçekleştiriyor. Ancak son yıllarda artan kirlilik dayanılmaz bir hale geldi. Bir zamanlar masmavi akan bu çaylar artık simsiyah görüntüsü ve kötü kokusuyla dikkat çekiyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.