SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tarihi Yedi Uyuyanlar Mağarası bölgesinde korkutan yangın: 2 iş yeri kül oldu

Bu haber 28 Kasım 2022 - 0:18 'de eklendi.

Torbalı’nın komşu ilçesi olan Selçuk’taki Panayır Dağı eteklerinde bulunan, her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Yedi Uyuyanlar Mağarasına çok yakın mesafedeki iki iş yeri, gece saatlerinde yanarak kül oldu. İtfaiye ekipleri, yangının 60 metre mesafedeki tarihi mağaraya sıçramaması için olağan üstü çaba harcadı.

HEM İslam dininde Hem Hristiyanlıkta söz edilen Yedi Uyuyanlar Mağarasının hemen yakınında bulunan iki restoranda, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. İzmir Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kentinin yakınlarında, Panayır Dağı eteklerinde bulunan ve her yıl yerli-yabancı binlerce kişinin ziyaret ettiği Yedi Uyuyanlar Mağarası civarında başlayan yangın için ekipler seferber oldu.

ALEVLERİN MAĞARAYA SIÇRAMAMASI İÇİN OLAĞANÜSTÜ ÇABA

İTFAİYE ekipleri, yangına müdahale ederek, alevlerin mağaraya sıçramaması için olağanüstü bir çaba sarf etti. Yangın için takviye ekiplerde sevk edildi. Yoğun çalışmaların sonucunda yangın, tarihi Yedi Uyuyanlar Mağarasına sıçramadan söndürüldü. Yangında 40 yıllık her iki işyeri de kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.40 yıllık işetme sahipleri Yavuz Gökkaya ve Mehmet Gökkaya kardeşler, yaşanan bu durumdan oldukça üzgün olduklarını dile getirdi.

HEM İslam dininde hem Hristiyanlıkta söz edilen Yedi Uyuyanlar ya da Yedi Uyurlar, yedi gencin uyuduğu mağara olarak biliniyor ve her yıl yerli yabancı binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bölge Torbalı halkının da uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.