SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tarihi bina kaderine terk edildi

Bu haber 08 Ocak 2023 - 23:23 'de eklendi.

Torbalı Mahallesi’nde bulunan tarihi bina tinerci ve keyif verici madde kullananların meskeni haline geldi. Çevredeki vatandaşların bile yanından geçerken korkar hale geldiği bina, sahip çıkılmayı bekliyor.

TORBALI Mahallesi’nde bulunan tarihi Sıtma Savaş Binası, 2012 yılında restore edilerek ‘İstasyon Kafeterya’ adı altında hizmete açılmıştı. Sonrasında Torbalı Halk Eğitim Merkezi tarafından ‘Kurs Merkezi’ olarak kullanılmaya devam edilen tarihi bina, pandeminin başlaması ve kurslara rağbet gösterilmemesi nedeniyle kapatılmıştı. Kapısına kilit vurulan tarihi binanın kilitleri kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırıldı.

HARABE haldeyken restore edilen ve adeta yeniden hayata döndürülen bina, mahalle sakinlerini tarafından beğeniyle kullanılıyordu. Pandeminin ardından kaderine terk edilen bina, şimdilerde alkol ve uyuşturucu madde alan kişi veya kişilerce kullanılır hale geldi.

BİNANIN camları ve kapısı kırılmış vaziyette, ayrıca içeride ise masa ve sandalyeler ile keyif masası kurulmuş. Ayrıca boş şişeler ise her yerde bulunuyor. Bazı yerlerde ateş dahi yakılmaya çalışıldığı, elektrik piriz ve tesisatın ise söküldüğü görülüyor. Neredeyse harabe hale çevrilen bu binanın tekrardan eski günlerine dönmesi ve kendisine sahip çıkılması için yetkililerin devreye girmesi bekleniyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.