SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Tane midye tarih oldu, artık kilo ile satılıyor

Bu haber 16 Nisan 2023 - 6:24 'de eklendi.

Torbalı’da uzun yıllardır hizmet veren Çiğköfteci Mehmet Usta’nın sahibi Mehmet Ata, “Tane midye artık tarih oldu. Artık kilo ile satıyoruz. Kilogramı 25 TL olan midyeye rağbet çok” dedi.

TORBALI ilçesinde pek çok kimse midyeyi severek tüketiyor. Özellikle selenyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve A, B1, B2, B6, B12 ve C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir deniz ürünü olan midye büyük ilgi görüyor. Üç yanı denizlerle çevrili olmasının yanı sıra zengin iç sulara da sahip olan Türkiye’de, su ürünlerinin tüketiminin et ve tavuk kadar fazla miktarda olmadığı belirtiliyor. Midye, yüksek protein içerdiği ve insan beslenmesi ile gelişimi açısından çok önemli olan amino asitleri dengeli oranlarda ihtiva ettiği biliniyor.

İNSANLAR BİZE GÜVEN DUYUYOR

İLÇEDE bu işi yapan ve Torbalı’ya ilk midye satışını gerçekleştirenlerden biri olan Midyeci Mehmet Usta, kalitesiyle güven veriyor. Midye etinin, diğer su ürünleri gibi iyi bir besin kaynağı olduğunu söyleyen Mehmet Ata, “Torbalı’da pek çok kimsenin severek tükettiği midye, özellikle selenyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve A, B1, B2, B6, B12 ve C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir deniz ürünüdür. Gün geçtikçe ilçemizde midyeye olan talep artıyor. Özellikle bizim midyelerimize olan talep çok iyi. Çünkü midyeler günlük ve kendi çiftliğimizde hazırlıyoruz. İnsanlar bize güven duyuyor” diye konuştu.

FİYATLARIMIZI DÜŞÜRDÜK VE ARTIK KİLO İLE SATIYORUZ

27 SENEDİR midye satıcılığı yaptığını söyleyen Ata, Torbalı halkının midyeyi çok sevdiğini dile getirdi. Temiz sulardan çıkarılmış ve sağlıklı koşullarda hazırlanmış midyelerin soğuk ve hijyenik ortamlarda satışa sunulduğunu belirten Ata, midyeleri günlük olarak satışa sunduklarını da sözlerine ekledi. Ata, “Midye eskiden tane olarak satılırdı. Ancak fiyatlarımızı düşürdük ve artık kilo ile satıyoruz. 1 kilogram midye sadece 2100 TL. Bu leziz midyelerden almak isteyenleri Kazımdirik Caddesi üzerinde bulunan Özşanal karşısındaki yerimize bekliyoruz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.