SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Takside indi bindi 70, minibüste 15 lira olacak

Bu haber 19 Temmuz 2023 - 1:52 'de eklendi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin iki kez alınacak olması, Özel Tüketim Vergisi’ne yapılan zamla akaryakıt fiyatlarında oluşan 6 liralık zam, taksici ve minibüsçü esnafını da fiyat güncelleme konusunda harekete geçirdi.

İZMİR Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, akaryakıt başta olmak üzere tamir bakım ve yedek parça ücretlerinin fahiş düzeyde arttığını, asgari ücretin zamlandığını hatırlatarak, “Artık zam kaçınılmaz hale gelmişti. Komisyonun rakamlarını değerlendireceğiz ve talebimizi Ağustos ayında yapılacak toplantıda UKOME’ye sunacağız” dedi. “Araçları yenilemek için ÖTV’nin düşmesini beklerken, akaryakıttaki ÖTV artışını nasıl karşıladınız?” sorusuna, Başkan Anık’tan şu yanıt geldi: “ÖTV’ye yapılan zam konusunda yapacak bir şey yok. İtiraz etsek ne olacak? Araç yenilemede uygulanacak ÖTV’de bir sorun yok. Ekim ayında Meclis çalışmaya başladığında, ÖTV indirimi Torba Yasa’ya girecek.”

TAKSİDE YENİ RAKAMLAR NASIL OLACAK?

TAKSİ ücretlerine 24 Ocak’ta zam yapılmış, açılış ücreti 6 liradan 7 liraya, kilometrede 9 lira olan rakamın 13 liraya, indi bindi ücreti de 20 liradan 30 liraya yükseltilmişti. Ulaşım Komisyonu’nun, açılış ücretini 20 lira olarak belirlediği, kilometrede 13 lira olan bedelin 26 yıla çıkarılması, indi bindi ücretinin de 30 liradan 70 liraya çıkarılmasını uygun gördüğü öğrenildi.

KAYIŞDİKİCİ: BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN, TOPLU ULAŞIMA YAPILACAK ZAM!

İZMİR Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici de İESOB Ulaşım Komisyonu’na minibüste uygulanacak yeni tarifeyle ilgili taleplerini ilettiklerini bildirdi. Ortada net bir rakam olmadığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım araçlarına yapacağı zamla orantılı bir şekilde rakam isteyeceklerini anlatan Başkan Kayışdikici, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bizim ne istediğimizin önemi yok; önemli olan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşıma yapacağı zam. İzmir Büyükşehir’in, son zamlardan sonra ulaşıma yüzde 60, hatta yüzde 70 zam yapması lazım diye düşünüyoruz. Çünkü haziran ayından bu yana sadece akaryakıta yapılan zammın oranı, yüzde 72… Mesela devlet, Yüksek Hızlı Tren’e 2022 yılında yüzd 80 zam yaptı. 2023 Ocak ve Temmuz aylarında toplamda yüzde 45 daha zam yaptı. Hal böyleyken İzmir Büyükşehir de toplu ulaşıma hak ettiği zammı yapmalı. Biz de hak ettiğimiz rakamların verilmesini istiyoruz.”

MİNİBÜS ÜCRETLERİ İÇİN HANGİ RAKAMLAR TEKLİF EDİLDİ?

İZMİR Minibüsçüler Odası’nın Ulaşım Komisyonu’na gönderdiği rakamlara göre, indi bindi ücretinin 15 lira olması istendi. Ayrıca 10 liraya yolcu taşınan güzergahlarda yeni ücretin 15 lira; 12 lira alınan güzergahlarda 19 lira; 14 lira olan güzergahta ücretin 22; 16 liralık güzergahın da 25 lira olması talep edildi. Ancak bu talep edilen rakamlar UKOME’de de konuşulacak ve orada netlik kazanacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.