SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Süt fiyatı arttı, şimdi de ‘maliyeti artacak’ endişesi yaşanıyor

Bu haber 10 Kasım 2023 - 18:13 'de eklendi.

Tire Süt Kooperatif Başkanı Osman Öztürk, çiğ süt fiyatının 15 TL’ye yükselmesi ile ilgili olarak “Süt 15 TL olduğu sürece yem fiyatları ve diğer maliyetler de yerinde kalmalı. Süt 15 TL olmadan yem fiyatları, ham madde ve diğer maliyetler artacak. Bu fiyatlar arttıktan sonra süt fiyatının artmasının ne kıymet var” dedi.

SERBEST piyasada çiğ süt fiyatının litresi 12 liradan 15 liraya yükseldi. Artış raflara da yansımaya başladı. Egedesonsöz’e konuşan Tire Süt Kooperatif Başkanı Osman Öztürk, “15 TL üreticilerin beklediği, talep ettiği bir fiyattı. 15 TL olsun ancak maliyetler de artmasın. Fiyatta bir istikrar ortaya konulmalı” dedi. Öztürk, süte gelen zammın ardından maliyet artışı endişesi yaşadıklarını ifade ederek, “Üreteceğimiz ürünü kaç liradan satacağımızı bilmiyoruz. 2022’nin son dönemlerindeki gibi 15 günlük rakamlara dönmeye başladık. 15 TL üreticilerin istediği bir rakamdı ancak bir de sütü işleyen sanayiciler var. Üreticinin istediği fiyat ancak piyasanın çekebileceği bir fiyat mı? Süt 15 TL olduğu sürece yem fiyatları ve diğer maliyetler de yerinde kalmalı. Süt 15 TL olmadan yem fiyatları, ham madde ve diğer maliyetler artacak. Bu fiyatlar arttıktan sonra süt fiyatının artmasının ne kıymeti var. Bir fiyat istikrarı olmalı. Yem fiyatları 3-5 ay artmazsa çiftçimiz kazanır, mutlu oluruz. Süte zam geldikten sonra yemciler 20 TL fiyat koyar mı diye endişemiz var. Fiyatlar raflarda akıl almaz şekilde. Sanayici sütü 15’ten aldıktan sonra, yılbaşında da asgari ücret de artacak. İşçi maliyetleri de artacak” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.