SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Susuz yetişen bamyadan iyi verim bekleniyor

Bu haber 08 Mayıs 2022 - 1:45 'de eklendi.

Yeni hasadı yapılan ürünler semt pazarlarında fiyatların düşmesine neden oldu. Yaz mahsullerinin en fazla alana ekildiği domates, tane mısır gibi ürünlerin hasadına yönelik bekleyiş ise sürüyor.

ÜRETİCİLER hasadı yapılacak ürünlerindeki hastalıkları takip ederek önlemlerini alıyor. İlçede farklı mahallelerde çeşitli ürünlerin ekimi yapılırken sadece belirli bölgelerdeki tarım arazileriyle özleşmiş ürünlerde toprakla buluşmaya başladı. Sadece belirli bölgelerde üretimi yapılan tarım ürünleri her zaman yoğun talep görüyor.

MAHALLELERDEKİ tarım arazileriyle özdeşleşen mahsuller sınırlı oranda üretildiklerinden dolayı fiyat konusunda aynı ürünlere kıyasla daha pahalı oluyor. Karakuyu, Dirmil, Çakırbeyli, Bozköy ve Saipler mahallelerine özgü olan kır bamyasının ekim işlemi tamamlandı. Diğer bamya türlerine kıyasla susuz olarak yetiştirilen bamyadan bu yıl iyi derecede verim bekleniyor.

ÜRETİCİLER, “Tarım sektörüyle uğraşanlar biliyor. Bamya üretimi ve hasadı diğer ürünlere oranla çok zahmetli bir ürün. Sabahın erken saatlerinde tarlaya gelip öğle saatlerine kadar toplama işlemi yapılır. Sepet ya da çuvalların içerisine koyulan bamyaları özel iğnesi ile ipe dizdikten sonra bir beze sarılıyor. Aynı günün akşamı ürünlerin üzerinde bulunan çiçekleri temizleyip sonra yine güneş almayan bir yere asarak, kurumaya bırakılıyor. Kuruyan bamya altın gibi sarı oluyor. Kır bamyası günlük toplanmak zorunda…” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.