SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Susuz tarım ile yetişen bamyanın tadına doyulmuyor

Bu haber 09 Mayıs 2022 - 22:27 'de eklendi.

Saipler, Çakırbeyli, Bozköy ve Çapak bölgesinde hiç su verilmeden yetiştirilen bamya vatandaşlar tarafından çok beğenildiği için toptancılar Hal’e götürmek için Saipler, Çakırbeyli, Bozköy ve Çapak’ı mesken tutuyor.

HER mahallede 3-4 aracı firma tezgah açıp çiftçilerin yetiştirdiği bamyaları alıyor. Hiçbir ilaç ve hormon kullanılmadan yetişen bamyanın lezzetinin oldukça fazla olması nedeniyle İzmir Hal’inde organik bamyaya da ilgi büyük oluyor.

SAİPLER Mahallesi’nin yüzde 70’i bamya üretimi yapıyor. Kışın zeytin yazın da bamya üreten Saipler halkı geçimini bu ürünlerden sağlıyor. Bu bölgede sulama suyu olmadığı için köylüler susuz yetişen ürünleri tercih ediyor. Saipler’de yılda ortalama 50 ton bamya elde ediliyor.

HAVALARIN güzel gitmesi ile bamya sezonu Eylül ayı sonuna kadar sürüyor. Hal’den gelen toptancılar her mahalleye tezgah açıp ürün topluyor. Havanın durumu, çiftçinin topladığı ürüne göre günde Saipler’den 400-500 kilogram ürün alınıyor.

TOPTANCI firma ürünü hemen Hal’e götürüp pazarlara dağıtılmasını sağlıyor. Saipler ve civarında yetişen organik bamyanın lezzetinden dolayı daha çok tercih edildiğini söyleyen aracılar sezonun hayırlı olmasını diledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.