SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sürücülere kış lastiği uyarısı: 2 bin 568 TL cezası var

Bu haber 23 Kasım 2023 - 1:01 'de eklendi.

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için gereken kış lastiği uygulaması öne çekildi.

METEOROLOJİK veriler çerçevesinde, ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım tarihine çekildiğini bildirildi. Kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, 1 Nisan 2024 tarihinde ise sona erecek.

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri kapsamında 25 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu bulunuyor. Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kış lastiği kullanımı öneriliyor.

BUGÜNLERDE soğuk ve yağışlı havaların etkili olduğuna dikkati çeken yetkililer, “Şoförlerimiz lastikçilerdeki olası yoğunluğu göz önünde bulundurarak son günü beklemeden kış lastiğine geçmeli. Hava sıcaklığının 7 derece ve daha altına düştüğü yerlerde kış lastiğine geçmemek, aracın performansını düşürdüğü gibi lastik ömrünü de azaltır” değerlendirmesini yaptı.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAYAN ARAÇLARA 2 BİN 568 LİRA CEZA

BU yıl kış lastiği takmayan ticari araçların tespiti halinde 2 bin 568 lira idari para cezası uygulanacağı bilgisini veren yetkililer, şunları kaydetti: “Bu ceza, yeni yılda yeniden değerlendirme oranında yüzde 58,46 artırılarak güncellenecek. 25 Kasım’da başlayacak zorunlu kış lastiği uygulaması için denetim yapacak yetkililer, şoför esnafımızın mağdur olmaması için 1 Aralık’a kadar cezai işlem uygulamamalı. Bu tarihler geçiş süreci olarak değerlendirilip, uyarı ve eğitim odaklı olmalı.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.