SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sun Tekstil’den sürdürülebilirlikte 30’u aşkın proje

Bu haber 03 Ocak 2023 - 23:24 'de eklendi.

Tüm kurumsal stratejilerini Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı temel alarak planlayan Sun Tekstil, 2022 yılında 15 sosyal sorumluluk projesi, 16 STK üyeliği ve 10’dan fazla sponsorluğa imza attı

SÜRDÜRÜLEBİLİR Kalkınma Amaçları (SKA) Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından 2030 sonuna kadar ulaşılması amaçlanan hedefleri içeren bir evrensel eylem çağrısı.  Torbalı’da hizmet veren Sun Tekstil 2018’de başlattığı sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan stratejileri kapsamında, BM’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı ve Sorumlu Üretim ve Tüketim maddelerine odaklı faaliyetlerini yürütüyor.

SUN Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, halka açık bir şirket olarak hem paydaşlarını hem de tüm dünyayı düşünerek adımlar atmak zorunda olduklarını belirterek, “Şirketimizin hedeflerini, uzun yıllardır Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na uyumluyor, iş dünyasının ve tekstil sektörünün sürdürülebilirlik dönüşümüne öncülük edecek hamleler yapıyoruz. Faaliyetlerimiz sonucu yarattığımız etkinin şirket, endüstri ve kent sınırlarımızın çok daha ötesine ulaşabileceğini biliyoruz. Bu yüzden uzun süredir STK, dernek ve odalarla çeşitli işbirlikleri yürütmekteyiz. Toplumsal projelerimiz sayesinde farklı alanlarda eğitim gören ve çalışan öğrenci ve girişimcilerin hayatına dokunduk ve dokunmaya devam edeceğiz.” dedi.

15 SOSYAL PROJESİ

SÜRDÜRÜLEBİLİR Kalkınma Amaçları’ndan şirket işleyişine ve vizyonuna en uygun olan 4 SKA ile 2023’te daha çok sosyal projede olmak istediklerini belirten Ünlütürk; “2022 yılında 15 sosyal sorumluluk projesi, 16 STK Üyeliği ve 10’dan fazla firmaya sponsorluk gerçekleştirdik. Önceliklendirdiğimiz SKA’lar doğrultusunda sosyal etki yaratacak pek çok proje ve etkinlik gerçekleştiriyoruz. Çalışanlarımızın çocuklarına yönelik burs programları sağlarken, Ekonomi Üniversitesi ile imzalanan özel prosedür kapsamında moda tasarım bölümünden öğrencilere ve TED Tam Destek Bursu kapsamında 10 öğrenciye burs sağladık. Ayrıca HAYTAP, AKUT, UNICEF, Mor Çatı Vakfı, WEWALK Teknoloji, İKSEV ve daha birçok oluşuma destek ve bağışta bulunuyoruz. Birçok kurumun da sponsorluğunu üstlendik.” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.