SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Su’dan polemik!

Bu haber 04 Haziran 2024 - 22:58 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun “çeşme suyu içilebilir” açıklaması sonrası AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan açıklama gelmişti.  “İzmirliler’e “musluklarından akan suyu gönül rahatlığı le içebilirsiniz” tavsiyesinde bulunanlar, acaba kendileri en son ne zaman musluktan akan suyu içtiler” diyen Kaya’ya yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, verilerle konuştu. Arslan, “İstediğiniz noktayı belirleyin, oradan örnekler alalım ve ilgili birim analizlerin yapsın bakalım kim doğru söylüyor?” dedi.

İZSU’NUN “çeşmeden su içilebilir” açıklaması AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getirdi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İZSU Genel Müdürlüğü’nün çeşmelerden su içilebileceğine yönelik duyurusunu hedef almıştı.

KAYA’DAN TEPKİ: EN SON NE ZAMAN MUSLUKTAN SU İÇTİNİZ? BİLİM İNSANI ‘BEN DE İÇİYORUM’ DEDİ: İZMİRLİLER ÇEŞMEDEN SU İÇEBİLİR!

KAYA’YA yanıt ise CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’dan geldi. Arslan açıklamasında şunları söyledi: “İl Sağlık Müdürlüğü İl Halk Sağlığı birimi her yıl kendi belirlediği noktalardan aldığı gerek haftalık gerekse debiye bağlı olarak sayısını belirlediği numuneleri, yine kendi Halk Sağlığı laboratuvarlarında analiz ederek, bu numunelerin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe uygunluğunu kontrol eder. 11 ilçemizde 108, 19 ilçemizde ise 781 nokta olmak üzere toplamda 899 noktadan alınan örnekler, 11 ilçemizde %100, 19 ilçemizde ise %98 gibi yüksek oranlar ile standartları sağlıyor. İstediğiniz noktayı belirleyin oradan örnekler alalım ve ilgili birim analizlerini yapsın bakalım kim doğru söylüyor? Ayrıca İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2014 Yılından sonra sorumluluk alanına dahil olan ilçelerimizde ve İzmir genelinde yaptığı alt yapı çalışmaları ile %34 seviyelerinde olan içme suyu kayıp kaçak oranı günümüzde yarı yarıya düşmüş ve %17’ye gerilemiştir. Gerçekler bu kadar açıkken suyu bulandırmaya gerek yok!”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.