SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Su saatleri artık uzaktan okunabilecek

Bu haber 09 Aralık 2023 - 2:15 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ‘akıllı sayaç’ uygulamasını hayata geçiriyor. Hassas ölçüm yapan akıllı sayaçlar sayesinde Torbalı’daki abonelerin su saatleri artık uzaktan okunabilecek

ALTYAPI yatırımlarını hız kesmeden sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, abonelik hizmetlerine teknolojik gelişmeleri de yansıtıyor. Aralık aynı itibariyle dijital fatura uygulamasını başlatan İZSU, yenilikçi bir uygulamaya daha imza atarak, abonelerine akıllı sayaçlarla hizmet vermeye başlayacak. A2024 yılının Şubat ayında pilot bölge olarak seçilen Güzelbahçe, Urla ve Bornova Işıkkent’te yeni uygulamanın devreye girmesiyle birlikte İZSU, abonelerin su saatlerini uzaktan okuyarak faturalandırabilecek. Akıllı sayaçların devreye girdiği bölgelerde tüm abonelerin su saatleri akıllı sayaçlarla değiştirilecek. İZSU, bu yenilikçi uygulamayı en kısa sürede kent geneline de yaymayı hedefliyor.

MOBİL UYGULAMADAN TAKİP EDİLEBİLECEK

HASSAS ölçüm yapan akıllı sayaçlar, tuttuğu verileri bölgedeki alıcıya gönderiyor ve yapılan alınan verilen aracılığıyla anlık olarak İZSU Genel Müdürlüğü’nün sunucularına iletiliyor. Akıllı sayaç ile uzaktan okuma, açma-kapama işlemleri yapılabilirken; su kaçakları da vakit kaybetmeden tespit edilebiliyor. Akıllı sayaç uygulamasıyla yakıt tüketimine bağlı karbon ayak izi ciddi oranda azalırken, özellikle erişimin zor olduğu bölgelerde sayaç okumadan doğan iş yükünün de önüne geçilecek. Akıllı sayaç uygulamasından yararlanan aboneler www.izsu.gov.tr web sayfası ya da mobil uygulama üzerinden kullanım verilerini takip edebilecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.