SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

STEM+A eğitimi ile öğrenciler fark yaratıyor

Bu haber 02 Temmuz 2022 - 3:51 'de eklendi.

Bahçeşehir Koleji, STEM eğitimi ile öğrencilerine; problem çözme, proje geliştirme ve fikirlerini üretime dönüştürme becerisi kazandırıyor.

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitiminin temelinde farklı disiplinlerin birlikte kullanılması, proje hazırlanması ve bu projelerin üretime dönüşerek hayata geçirilmesi yer alıyor. Bir disipline ait özel bilgi ve becerilerin en az bir diğer Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matemetik disipliniyle bütünleştirerek öğretilmesi olarak tanımlanan STEM eğitiminin Türkiye’de öncülüğünü yapan Bahçeşehir Koleji, tüm kademelerinde uyguladığı STEM eğitim modeli ile geleceğin problemlerini çözen, yaratıcı düşünebilen ve fikirlerini üretime dönüştürebilen bireyler yetiştiriyor.

NEDEN STEM+A?

STEM eğitimi; okul öncesi eğitimden başlayarak, yükseköğretime kadar devam ediyor ve disiplinler arası bir yaklaşım olarak, tüm eğitim öğretim sürecini kapsıyor. STEM eğitimi ile matematik ve fen bilimlerine ait bilgi ve becerilerin, 21. Yüzyılın bilgi temelli hayatına uygun bağlamlar içerisinde ve disiplinler arası bakış açısı ile öğrenilmesi ve öğretilmesi hedefleniyor. Gençlerimizin nitelikli bir eğitim alması ülkemizin küresel rekabet gücünün artması adına önem arz ediyor. Bahçeşehir Koleji bu hedefi bir adım ileri taşıyarak fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bilimlerinin yanına sanat ve tasarımı da ekliyor ve böylece STEM eğitiminin bütünsel yaklaşımını bir adım ileri taşıyor. Bahçeşehir Kolejinde bu yeni eğitim yaklaşımına STEM+A adı veriliyor.

SERTİFİKALI EĞİTMENLER

STEM eğitiminin başarıya ulaşmasında en önemli etken fiziki ortam ve müfredatın yanı sıra öğretmenlerin yetkinliğidir. Bahçeşehir Üniversitesi STEM Merkezi (BAUSTEM) bünyesinde yürütülen “STEM: Bütünleşik Öğretmenlik (Bilgi ve Becerileri) Projesi” kapsamında, “STEM Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programı” ile öğretmen-akademisyen etkileşiminin sürdürebilirliğinin aktarılması amaçlanıyor. STEM: Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programına katılan öğretmenler sekiz aylık süre boyunca, öğretmen eğitimcisi akademisyenler rehberliğinde bir eğitim programına katılıyor; programı başarı ile bitiren öğretmenler STEM Lider Öğretmeni unvanı ile programdan mezun oluyor ve okullarında uygulama yapıyor.

MASTER 6

BAHÇEŞEHİR Koleji İzmir Güney Kampüsü Anadolu Lisesinde uygulanan Master 6, bireyin değişen toplumsal koşullar ve teknolojik çağı yakalama ihtiyacı doğrultusunda dünya vatandaşlığına geçişini hedefliyor.

Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin yaşamsal kazanımlarını artırmanın yanı sıra yurt içi ve yurt dışı üniversite kabullerinde etkili olacak şekilde tasarlanan program, yaşamın tüm alanlarına dair bireyin donanımlı bir şekilde gelişimini sağlayacak 6 farklı modülden oluşuyor:

  • Beceri Geliştirme Modülü
  • Fiziksel Gelişim Modülü
  • Kişisel Gelişim Modülü
  • Topluma Hizmet Modülü
  • Uygulamalı Mesleki Gözlem Modülü
  • Zorunlu Sertifika Modülü

MASTER 6 TAKİP PROGRAMI

MASTER 6 kapsamında uygulanan Master 6 Takip Programı ile öğrencilerin uygulamalı derslerde spor ve sanat eğilimleri takip edilir. Bu programla Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin yetenekleri keşfedilir ve arşivlenir.

Master 6 Takip Programı’nda öğrencilerin sanat ve spora yönelik çalışmaları gözlemlenir, yıl içindeki gelişimleri gözlem formları yardımıyla arşivlenir ve yıl sonunda öğrenci beceri haritaları çıkarılarak online olarak paylaşılır.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

21.YÜZYIL becerilerine sahip bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü Anadolu Lisesinde Kişiye Özgü Öğretim Modeli’ni temel alan yoğun bir yabancı dil eğitimi uygulanıyor.

Bahçeşehir Kolejinde yabancı dil eğitiminin seviyesi uluslararası dil standartlarına göre belirlenir ve yabancı dil dersleri öğrencilerin öğrenme stilleri ile akademik geçmişleri göz önünde bulundurularak ihtiyaçlar doğrultusunda zenginleştirilerek hazırlanır.

AMAÇLARIMIZ;

  • Öğrencilerimize yabancı dili yaşatarak öğretmek, yabancı dilin gerektirdiği dört ana beceriyi (Okuma-Yazma-Dinleme ve Konuşma) kazandırmak.
  • Öğrencilerimizin üniversiteye giriş dil sınavında başarılı olmalarını sağlamak.
  • Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yarışmalarda yabancı dilde en iyi dereceleri almalarını sağlamak.
  • Öğrencilerimizin İngilizce sunum yapabilmelerini sağlamak.
  • Okullarımızda, öğrencilerimizi 11.sınıfın sonunda CAE, IELTS, TOEFL, ACT ve SAT gibi sınavlarda başarılı olacak İngilizce seviyesine ulaştırmak.

FARKLILAŞTIRILMIŞ DİJİTAL İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ

BAHÇEŞEHİR Koleji liselerinde belirlenmiş seviyelerde öğrenciler, İngilizce makaleleri, kendi seviyelerinde dijital bir platformda okur. Bu platformda yer alan ve her biri 12 farklı okuma seviyesinde tekrar yazılmış olan binlerce makale ile kişiye özel gelişimi desteklenir.

Yıl boyunca 80 makale bitiren öğrencilerin İngilizce okuma gelişimleri hızlanır. Makalelerle ilgili okuduğunu anlama ve yorumlama becerilerini ölçen soru ve aktiviteler, eleştirel düşünme yeteneğini geliştirmek üzere hazırlanmıştır.

İKİNCİ YABANCI DİL

BAHÇEŞEHİR Koleji Liselerinde ikinci yabancı dil Almancadır ve Avrupa ortak dil çerçevesi standartlarına göre eğitimimiz gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimizin Almancayı A2 seviyesinde öğrenmeleri sağlanır ve dileyen öğrencilerimiz uluslararası geçerliliği olan Almanca Dil Sertifikaları sınavına katılıp, başarı belgesini alabilir.

Bütün bunların yanı sıra öğrencilerin hem öğrendikleri dilin kültürünü yerinde görmeleri, hem de yabancı dil bilgilerini geliştirmeleri amacıyla yurt dışı yaz okulları programları düzenlenir. İki veya üç hafta süreli ABD, İngiltere ve Kanada’da yapılan programlar, İngilizce derslerini ve deneyimli eğitmenler tarafından yapılan İngilizce aktivite ve kültür turlarını kapsar.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI TAM HAZIRLIK SİSTEMİ

BAHÇEŞEHİR Koleji öğrencileri Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na kendileri için geliştirilen özel bir sistemle hazırlanıyor.

  • Bahçeşehir Kolejinde “Yükseköğretim Kurumları Sınavı Tam Hazırlık Sistemi” uygulanarak öğrencilerin eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanmaları sağlanır.
  • Bu sistem doğrultusunda haziranda iki haftalık çalışma ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı hazırlıkları başlar.
  • Ağustos ayında üç haftalık programla 12. Sınıfların Yükseköğretim Kurumları Sınavı hazırlıkları devam eder.
  • 11. ve 12. Sınıflarda cumartesi günleri derslere devam edilir.
  • Tüm yıl 12. Sınıflar için haftada 6 gün 49 saatlik program uygulanarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlık yapılır.
  • Yarıyıl tatilinde bir hafta üniversite hazırlık çalışmaları devam eder.
  • 11. ve 12. Sınıflarda Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na yönelik olarak tamamen kurum içi çalışmalarla desteklenen öğrenciler Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının 50 yıllık birikimi ile Türkiye’nin en tecrübeli sisteminden faydalanarak sınavlara hazırlanır.
  • Bahçeşehir Kolejinde 12. Sınıflarda üniversiteye öğrenci yerleştirme başarısı %100’dür.
  • Bahçeşehir Kolejinin mezunlarına Bahçeşehir Üniversitesinde çeşitli oranlarda burslu okuma imkanları sağlanır.
  • Tüm sınıflarda düzenli aralıklarla kazanım değerlendirme ve üniversite giriş sınavlarına yönelik deneme sınavları yapılır.
  • Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda tercih edilen ilk 3 üniversiteye %98,9 yerleştirme oranına sahiptir.

AKADEMİK BAŞARILAR

TÜRKİYE Geneli Üniversiteye Giriş Sınavı Sonuçları

Mühendislik: %25,08, Hukuk: %13,97, Tıp Fakültesi: %17,93, ve diğer Bölümler: %41,92 olmak üzere tercih edilen ilk 3 üniversiteye %98,9 yerleşme oranı!

YURT DIŞINDAN ALINAN KABULLER

STANFORD, MIT, Yale, UCLA, Brown University, University of Toronto, University of Washington, University of British Columbia, Washington University in St Louis

“Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Ürettikleri Bilim Projeleriyle Ödüller Kazanıyor”

Biyoloji, Fizik, Kimya, Bilgisayar, Enerji Verimliliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilim Tarihi ve Tarih, Matematik, Coğrafya, Psikoloji alanında hazırlanan araştırma projeleri, ulusal ve uluslararası alanda ödüller kazanıyor.

STOYS

EN yeni eğitim teknolojileri ile hizmet vermeyi ilke edinen Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü, velilerini ve öğrencilerini eğitimde bulut bilişim dönemi ile tanıştırıyor.

Bahçeşehir Koleji velileri, Servis Tabanlı Okul Yönetim Sistemi (STOYS) sayesinde öğrenciler ile ilgili tüm detaylara internet bağlantısı olan her yerden bir tık ile ulaşabiliyor. STOYS’da yer alan modüller sayesinde veliler, öğrenciye verilen ödevlere, ders içeriklerine, notlarına, deneme sınav sonuçlarına, katıldığı etütlerin bilgisine, devamsızlık durumuna anında bakabiliyor.

Bahçeşehir Koleji, öğrencilerinin tüm akademik gelişimini STOYS’a özel raporlarla belirliyor, Kişiye Özgü Öğretim Modeli kapsamında öğrencilerinin eksikliklerini gidererek kalıcı ve tam öğrenme sağlıyor.

METODBOX  İLE DİJİTAL EĞİTİM DÖNÜŞÜMÜ

BAHÇEŞEHİR Koleji’nde ‘Metodbox’, eğitim-öğretim sistemindeki yeni nesil rollerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kendisini sürekli geliştiren, yapay zekâ tabanlı, kişiye özgü, dijital öğrenme platformudur.

Metodbox platformu, video, animasyon, simülasyon ve deney videoları ile eğitimi etkileşimli hale getiriyor. Ayrıca öğrenciler, MEB öğretim programlarındaki ders, ünite ve konularla uyumlu testleri çözerek sonuçlarına anlık ulaşılabiliyor. Metodbox ile Bahçeşehir’in kaliteli eğitim programına ek olarak artık kaliteli çevrimiçi program da eklenmiş oluyor.

YURT DIŞI EĞİTİM OLANAKLARI

BAHÇEŞEHİR Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri yurt dışı eğitim imkanlarıyla erken yaşta tanışmanın ayrıcalığını yaşıyor.

Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen eğitim, kültür ve gezi programları öğrencilerin yabancı dil edinimlerine destek verirken dünya kültürleriyle tanışmalarını ve çok yönlü gelişmelerini destekliyor. Yurt dışı eğitim programları ise dünyanın önde gelen üniversitelerinin kapılarını Bahçeşehir Koleji öğrencilerine açıyor.

FULFORD ACADEMY ÇİFT DİPLOMA PROGRAMI

 ÜNİVERSİTE eğitimine yurt dışında devam etmek isteyen öğrencilerimiz için Kanada, ABD ve İngiltere başta olmak üzere pek çok ülkede geçerli Ontario Secondary School diploması alma olanağı sunuyor.

Kanada’da 2002 yılında kurulan ve 2017 yılından bu yana Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Fulford Academy’nin Çift Diploma Programı’na katılmak isteyen öğrencilerimiz, kendilerine sağlanan %20 burs olanağıyla programa katılabiliyor.

Kanada merkezli Fulford Academy’nin “Çift Diploma Programı” ile uluslararası öğrencilere, dünyanın önde gelen üniversitelerinde geçerli, saygın bir diploma olan Ontario Secondary School Diploması (OSSD) alma olanağı sunuluyor.

Fulford Academy’nin Çift Diploma Programı’na katılan öğrencilerimiz; 2 yaz online, 1 yaz Kanada’da bulunan Fulford Academy kampüsünde alınacak dersleri takip ederek Kanada’dan ikinci lise diplomalarını alabiliyor.

Bahçeşehirli öğrenciler, Fulford Academy Çift Diploma Programı ile Kanada’da birçok üniversite tarafından yalnızca Kanada’dan alınan lise diplomalarına tanınan burs olanaklarına başvurabiliyor. Oxford dahil olmak üzere birçok İngiliz üniversitesinde akademik hazırlık yılından muaf olma olanağı buluyorlar.

GEZEREK ÖĞRENİYORLAR

HOLLANDA, Fransa, Belçika, İtalya, ABD, İngiltere, İsviçre, Yunanistan gibi dünyanın önde gelen ülkelerine yapılan ve müzeler, bilim merkezleri, üniversitelerin ziyaret edildiği yurt dışı gezi programları, eğitim birimleri tarafından kazanım amaçlı olarak planlanıyor. Bu benzersiz tecrübelerle öğrencilerin dünya vizyonları gelişiyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.